Balatonfüredi Utánpótlás
Sport Club

Bemutatkozunk

A 2008-ban alapított Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club (BUSC), vízilabda és kosárlabda és tenisz szakosztályai mellett kiemelten foglalkozik labdarúgó utánpótlás-neveléssel. A mind magasabb színvonalú képzés előtérbe kerülése mellett egyesületünk a gyermekek és fiatalok élethosszig tartó, aktív, tudatos életmódra való nevelését is lényeges feladatának tekinti.

Célunk, hogy tevékeny szereplői legyünk a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésének, részt vállaljunk a helyi tömegbázisának kialakításában, valamint mindehhez folyamatosan fejlődve, jó minőségben és erőforrásainknak megfelelően járuljunk hozzá.

A labdarúgás népszerűsítése, a fiatal sportolókkal végzett igényes és színvonalas munkavégzés mellett legalább ilyen mértékben tartjuk fontosnak azt is, hogy a BUSC egyfajta közösségszervező, értékteremtő és értékekre nevelő szerepet is magára vállaljon.

Infrastruktúra

Labdarúgóink képzése 5-19 kor között zajlik, Balatonfüred teljes sportinfrastruktúráját igénybe véve (jelenleg egy élőfüves nagypálya, egy 105×68 méteres, és egy 60×40 méteres, világítással ellátott műfüves edzőpálya, két 40×20 méteres, világítással rendelkező műfüves kispálya, valamint egy 24×12 méteres műfüves technikai pálya áll rendelkezésünkre). Balatonfüreden több új vagy felújított tornacsarnok, valamint egy sportuszoda segíti utánpótlás játékosaink felkészítését. Egyesületünk mintegy 200 labdarúgóval foglalkozik. Rendszerünkben jelenleg – felnőtt együttesünk mellett – 5 korosztályos fiúcsapat, és több előkészítő csoport (U 7-től U 13-ig) készül fel és versenyez rendszeresen. Sportolóinkkal szakképzett edzők foglalkoznak. Klubunk szakmai vezetője Glázer Róbert, pedagógus-szakedző, UEFA „Pro” licences szakember. Stábunkban dolgozik Gujdár Sándor, sokszoros magyar válogatott kapus, valamint az 5x magyar bajnok, korábban Belgiumban élő, UEFA „A” licenccel rendelkező Gyimesi László. A BUSC a 2021/2022-es évadtól a Magyar Labdarúgó Szövetség akkreditált körzeti központja.

Nálunk a tanulás is fontos…

A BUSC mindennapjaiban elsődleges szempont a labdarúgók iskolai tanulmányainak, felkészülésnek, versenyeztetésének összhangba hozása, fenntartása. Szorosan együttműködünk a tagságunkban sportoló általános és középiskolások oktatási intézményeivel, kiemelt partnerünk Balatonfüred három általános és két középiskolája.

Szakmai hitvallásunk

• minőségre törekvő képzést, érték alapú nevelést biztosítunk

• közösségi szemlélet, pedagógiai érzék, igényes, célratörő munkavégzés – mindezek összekötik szakmai stábunkat, amelyben a tapasztalt szakemberek mellett a lelkes, feltörekvő fiatalok is megférnek

• személyre szabott tehetséggondozást adunk

• hangsúlyt fektetünk az egyéni képzésre• lényeges számunkra a klubhoz való érzelmi kötődés kialakítása

• „család – iskola – sportoló – egyesület”  egyensúlya – kiemelt figyelmet szentelünk a különböző szocializációs közegek    összehangolására

Iskolai tanulmányok helyben,
sportgimnáziumi képzés

A BUSC-ben sportiskolai hátteret tudunk biztosítani az U14-U19-es korosztályú labdarúgóink számára az utánpótlás centrumunk közelében található Balatonfüredi Szent Benedek Iskolában. Nyitott képzési modellel dolgozunk, Balatonfüreden két középiskolát is tudunk ajánlani a fiatalok, családok preferenciáinak megfelelően. A partner oktatási intézményekkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. Az iskolák pedagógiai programjaik, tanrendjük kialakítása során figyelembe veszik egyesületünk képzési, versenyeztetési igényeit.

Kollégiumi háttér

A BUSC U14-U19-es korcsoportú, nem balatonfüredi és környéki labdarúgói számára kollégiumi elhelyezést tud biztosítani, a versenyidőszakban hétvégente is. A balatonfüredi települési kollégium klubunk létesítményének szomszédságában helyezkedik el, a Lóczy Lajos Gimnázium, valamint a Balatonfüredi Szent Benedek Iskola diákjainak biztosít lakhatást. Balatonfüred központi helyén található szálláshely felújított, összkomfortos szobákkal rendelkezik, a létesítményben étkeztetés is elérhető. 14-18 év közötti sportolóink négyágyas szobákban kerülnek elhelyezésre.

Tehetséges, ugyanakkor nehéz körülmények között élő sportolóink számára ösztöndíj programot biztosítunk.

kapcsolat

Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club
8230 Balatonfüred, Temető köz 5454/2/A
E-mail: info@busc.hu

Szakmai vezető:
Glázer Róbert (+36 70 779 1222)

Képzési koordinátor, scouting vezető:
Laurinyecz Ákos (+36 20 377 0096)

Technikai vezető:
Sebők Lajos (+36 20 253 1340)

www.busc.hu