Február végén befejeződtek a megyei futsal bajnokságok küzdelmei. 

A 2015/2016-os szezonban elsőként lebonyolított, tornarendszerű pontvadászat egy felnőtt bajnokság, valamint négy utánpótlás korosztály küzdelmeit is magában foglalta. A sorozatba egyesületünk U 9, U 11, U 13, U 15 és felnőtt csoportokba nevezett. Beszámolóink első részében az U 11 korosztály szereplését mutatjuk be.

A mini tornákból összeálló bajnokság tulajdonképpen két részből állt. Az első két fordulót követően a megyei szövetség egyfajta erősorrend alapján állította össze a folytatás mezőnyét A rendhagyó bajnokság teljesítette legfontosabb célkitűzéseit – a résztvevő együttesek megismerkedhettek a futsal sportág alapjaival, valamint az induló félszáz csapat játékosai versenyzési lehetőséghez jutottak a téli időszakban.

U 11-es csoportunk szereplését Pribojszki Gábor edző értékelte:

“Az alapszakasz és a rájátszás küzdelmei során is 3 db 4 csapatos csoportban versengtek Veszprém megyei csapatok, mint pl. Veszprém több csapata, Szilágyi DSE, Balatonalmádi SE, Balatonkenese, Várpalotai BSK. A két alapszakasz forduló után csapatunk a rájátszás “B” jelű csoportjába került a VFC USE “A” és “D” valamint a Szilágyi DSE csapataival. Végül ebben a csoportban úgy is a második helyet sikerült megszerezni, hogy az egyik fordulót kénytelenek voltunk kihagyni annak érdekében, hogy egy győrszentiváni meghívásos tornán részt tudjunk venni. Összességében elmondható, hogy ebben a korosztályban valóban nem az eredmény a legfontosabb, sokkal inkább gyermekeink tornák során mutatott javuló játéka, illetve hogy a megmérettetéseken számos játékelem visszaköszönt az edzéseken gyakoroltak közül. A 4 forduló során összesen 14 fő balatonfüredi 2005-ös és 2006-os születésű gyermek jutott szóhoz a futsal versenysorozatban. Ők név szerint: Hegedűs Barnabás, Mayer Gergő, Szakáll Ákos, Szalai Ádám, Marton Milán, Adorján Olivér, Nagy Adrián, Radács Milán, Karsai Zsombor, Andó Ádám, Juhász Márk, Szommer Bence, Bruck Ábel, Bruck Olivér.”

(BUSC – Média)