Február végén befejeződtek a megyei futsal bajnokságok küzdelmei. 

A 2015/2016-os szezonban elsőként lebonyolított, tornarendszerű pontvadászat egy felnőtt bajnokság, valamint négy utánpótlás korosztály küzdelmeit is magában foglalta. A sorozatba egyesületünk U 9, U 11, U 13, U 15 és felnőtt csoportokba nevezett. Beszámolóink második részében az U 13 korosztály szereplését mutatjuk be.

A mini tornákból összeálló bajnokság ennél a korcsoportnál két részből állt. Az első hat meccset követően a megyei szövetség egyfajta erősorrend alapján állította össze a folytatás mezőnyét, ahol két csoportban, szintén hat találkozón mérték össze erejüket a résztvevők.

U 13-es csoportunk szereplését id. Makó István edző értékelte, aki Gujdár Sándorral közösen készítette fel a gárdát a bajnokságra:

“Az előzetes várakozásaink szerint szerepeltünk a téli kiírásban. A selejtezőket követően a mezőnyből kimagasló Veszprém és az ajkai fiatalokat felvonultató, jó erőkből álló Kislőd mögött végeztünk, így a rájátszásban a Várpalotával, a Szilágyi DSK-val, a Devecserrel mérhettük össze tudásunk. Mérlegünk összességében pozitív, hiszen tizenkét mérkőzésből kilencen három pontot szereztünk, amit helyenként kimondottan látványos és eredményes játékkal értünk el. Az előbbinél azonban fontosabbnak tartom azt, hogy a téli időszakban is folyamatos versenyzési, felkészülési lehetőséghez jutottak a játékosaink, valamint több új igazolásunk is bemutatkozhatott korosztályos csapatunkban.”

A BUSC együttesének tagjai voltak: Kis-Kapin Károly, Buda Patrik, Koronczai Péter, Leidl Ákos, Buda Patrik, Radács Bálint, Rédling Balázs, Márffy Bálint, Steierlein Csanád, Veres Márton, Hideghéti Mátyás, Mayer Gergő, Szakáll Ákos, Hegedűs Benedek.

(BUSC – Média)