Egyesületünk felkészítőit bemutató rövid interjúsorozatunkban ezúttal a pólós szakágunk edzőjével beszélgettünk.

– Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a vízilabdával?

– Alsós általános iskolás voltam, amikor először jártam az egri Dr. Bárány István Sportuszodában. Mint sokan mások, úszni tanultam elsőként, majd ezt követően Holló Tivadar tanítványa voltam. Utánpótlás játékosként tagja lehettem az országos bajnoki címet szerző egri csapatnak. Ma is örömmel emlékszem vissza ezekre az évekre. Később az Eszterházi Károly Főiskolán szereztem úszóedzői és testnevelői diplomát, majd a Magyar Vízilabda Szövetség képzési keretein belül felkészítői licencet. 2010 óta dolgozom vízilabda utánpótlás edzőként.

– Miért döntöttél úgy, hogy utánpótlás edzőként szeretnél dolgozni?

– Mindig is motivált, hogy megismertethetem a gyerekeket a vízilabdázással.

– Mit gondolsz, milyen a jó edző? Mikor éreznéd úgy, hogy elérted a gyerekeknél, ami edzőként a célod volt?

– Számomra az a jó edző, aki olyan értékes közösséget tud létrehozni munkájával, ahol a gyerekek és fiatalok elkötelezettek a sport iránt, valamint a vízilabdázás örömforrás számukra.

– Melyik korosztály(ok) edzéseit irányítod?

– Jelenleg a BUSC serdülő és gyermek III-as csapatát irányítom. A Dunántúli Vízilabda Liga versenykiírásaiban szerepelünk a srácokkal.

– Elsősorban mire helyezed a hangsúlyt az edzéseid során?

– Edzéseinken kiemelt hangsúlyt fektetünk az erős úszás alapok kialakítására, valamint az egy-egy elleni párharcok meccsszituációkban történő gyakorlásaira.

– Milyen célokat tűztél ki ebben a szezonban a szakosztály elé?

– A célunk e szezonban, hogy a rájátszás csoportunkat megnyerjük mindkét korosztállyal.

+1 kérdés: Ha a világ bármely csapata – legyen az válogatott vagy klubcsapat – tárt karokkal fogadna edzőként, melyiket választanád és miért?

– A magyar vízilabda válogatott edzőjeként dolgoznék ez esetben a legszívesebben. Óriási megtiszteltetés lenne a saját hazámat képviselni egy világversenyen.

(BUSC Média)