labdarúgás

„Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell!
És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!”
(Váci Mihály)

Bemutatkozunk

Klubunk kiemelten foglalkozik labdarúgó utánpótlás-neveléssel. A mind magasabb színvonalú képzés előtérbe kerülése mellett egyesületünk a gyermekek és fiatalok élethosszig tartó, aktív, tudatos életmódra való nevelését is lényeges feladatának tekinti. Célunk, hogy tevékeny szereplői legyünk a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésének, részt vállaljunk a helyi tömegbázisának kialakításában, valamint mindehhez folyamatosan fejlődve, jó minőségben járuljunk hozzá. A labdarúgás népszerűségének növelése, a fiatal sportolókkal végzett igényes, minőségre törekvő munkavégzés mellett legalább ilyen mértékben tartjuk fontosnak azt is, hogy a BUSC egyfajta közösségfejlesztő, értékteremtő és értékekre nevelő szerepet is magára vállaljon, szűkebb-tágabb környezete tekintetében.

Infrastruktúránk, csoportjaink és edzőink

Labdarúgóink képzése 5-19 kor között zajlik, Balatonfüred teljes sportinfrastruktúráját igénybe véve (jelenleg egy élőfüves nagypálya, egy 105×68 méteres, és egy 60×40 méteres, világítással ellátott műfüves edzőpálya, két 40×20 méteres, világítással rendelkező műfüves kispálya, valamint egy 24×12 méteres műfüves technikai pálya áll rendelkezésünkre). Balatonfüreden több új vagy felújított tornacsarnok, valamint egy sportuszoda segíti utánpótlás játékosaink felkészítését. Egyesületünk mintegy 200 labdarúgóval foglalkozik. Rendszerünkben jelenleg – felnőtt együttesünk mellett – 5 korosztályos fiúcsapat, és több előkészítő csoport (U 7-től U 13-ig) készül fel és versenyez rendszeresen. Sportolóinkkal szakképzett edzők foglalkoznak.

Nálunk a tanulás is fontos…

Egyesületünk mindennapjaiban elsődleges szempont a labdarúgók iskolai tanulmányainak, felkészülésnek, versenyeztetésének összhangba hozása, fenntartása. Szorosan együttműködünk a közösségünkben sportoló általános és középiskolásokat delegáló oktatási intézményekkel, kiemelt partnerünk a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium.

Szakmai hitvallásunk

 • Minőségre törekvő képzést, érték alapú nevelést biztosítunk.
 • Közösségi szemlélet, pedagógiai érzék, igényes, célratörő munkavégzés –
  mindezek összekötik szakmai stábunkat, amelyben a tapasztalt szakemberek
  mellett a lelkes, feltörekvő fiatalok is megférnek.
 • Személyre szabott tehetséggondozást adunk.
 • Hangsúlyt fektetünk az egyéni képzésre.
 • lényeges számunkra a klubhoz, annak közösségéhez való érzelmi kötődés
  kialakítása.
 • „Család-iskola-sportoló-egyesület” kapcsolati négyszög egyensúlya – kiemelt
  figyelmet szentelünk a különböző szocializációs közegek összehangolására.

kiemelt híreink