Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Vasárnap 2003-2005 között született vízilabdázóink egy Pápa által rendezett háromcsapatos minikupán vettek részt.

Pfaff Péter edző:

"Első meccsünket a házigazdákkal vívtuk. 2:0-ás hátrányból eszméltünk és egyenlítettünk. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, de a végjátékra összeállt újra minden, és magabiztosan nyertünk 7:3-ra.

Következett a soproni együttes. A mérkőzést végig uraltuk. Egy-egy góllal vezettünk, de ellenfelünk sorra egyenlített. Majd a második félidőt ismét jobban bírtuk, szép gólokat szereztünk és jól védekeztünk. Sopron-BUSC: 4-9.

Ezzel pedig megnyertük a 29-ik pápai játékfesztivál kupáját!

A cél a jövő évi serdülő keret próbálgatása volt, ami nagyon jól sikerült! Gratulálok az egész csapatnak!"

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

A Komjádi uszoda adott otthont a DVL utolsó fordulójának múlt szombaton.

Pfaff Péter edző értékel:

"Maroknyi (mindösszesen kilenc fős) kerettel vágtunk neki ennek a fordulónak, ahol a III. Kerületi TVE valamint a Velence Plus I. volt a 2004-2005-ös csapatunk ellenfele.

A III. Kerületi TVE ellen szépen, taktikusan játszottunk, erőnk végig kitartott. Szép megoldásokkal szereztünk szép gólokat, védekezésünk egyben volt. Magabiztos 7:2-es győzelemmel zártunk.

A Velencével szemben már nem bírtuk olyan jól a tempót. Kijött az ötfős különbség a javukra. A sok cserelehetőségnek hála pihentebbek maradtak a végéig, és megérdemelten nyertek is ellenünk 9:3-ra.

A bajnokság góllövő listáját Allacher Zoltánunk a maga 78 találatával kis híján (2 gól) megnyerte. De a 200 fős mezőnyből 2. hely is nagyon szép a centerünktől!👏👏👏

A csapat a fordulóval a bajnokság alsóházának 3. helyén zárt!

Gratulálok a gyerekeknek!"

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Lezárult a 2007-2008-ban születettek számára kiírt DVL-bajnokság!

A dunaújvárosiak rendezték a csoportunk 6. fordulóját, ahol az első helyen álló ESMTK és az utolsó Új Hullám volt az ellenfelünk.

Pfaff Péter edző értékel:

"A csapat már két forduló óta nagyon jó formában van, védekezésünk-támadásunk folyamatosan egyre jobb, taktikailag a gyerekek egyre összeszedettebbek. Így bizakodva vártuk az utolsó megmérettetést.

Nem kezdtünk jól. Kicsit kapkodtunk, helyzeteink kimaradtak, az ellenfél viszont büntetett. A második negyed elején 5:1-re vezetett a fővárosi együttes. Aztán szépen lassan kezünkbe vettük a találkozót. A második negyed végére már 5:5 volt. Ellenfelünknek több gólt már nem engedtünk, a harmadik negyedet 2:0-ra, majd az utolsó játékrészt 3:0-ra hoztuk és 10:5-re nyertünk!

Különösen értékes számunkra ez a győzelem, mert az ESMTK-t ebben az évben eddig senki nem tudta legyőzni!

Az Új Hullám ellen örömjáték volt. Azok a kisebb srácaink, akik eddig kevesebbet játszottak, nagyobb szerephez jutottak. A mérkőzés vége így is magabiztos 18:3-as füredi siker lett!

Gratulálok a gyerekeknek! Úgy gondolom, hogy év végére egész ügyes csapattá kovácsolódtunk. Az utolsó 4 meccsünket 100%-ban megnyertük, végül az ötfős csoportunk második helyén zártunk.

Jövőre folytatjuk a munkát, még keményebben edzünk! Van még bennünk potenciál!"

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Vízilabda szakágunk 2004-2005-ös gyerekekből álló csapata a Rájátszás 1. fordulójában az Oázissal és a Szekszárddal meccselt szombaton.

Pfaff Péter edző értékel:

"Az Oázissal eddig kettő vesztes meccset játszottunk idén. Jól kezdtünk, 4:1-re vezettünk a második negyed végére. Az egyetlen problémám a remekül játszó csapatommal az volt, hogy egy szem cserénk volt mezőnyben a találkozón. Így jogosan tartottam a végjátéktól. A harmadik negyedben ellenfelünk megfordította a meccset, pár perccel a vége előtt már 7:5-re vezetett.Mi azonban elszántak maradtunk és nem adtuk olcsón a bőrünket. Szép akciókat vezettünk, szépítettünk, majd egyenlítettünk. Az utolsó támadás is a miénk volt, de gólra már nem tudtuk váltani... (Oázis-BUSC: 7-7) Egy cserével a listavezető ellen ezt nagyszerű teljesítménynek tartom.

A szekszárdiak ellen mindösszesen 1 óra pihenőnk volt. Egy nagyon kemény meccsen voltunk túl, ráadásul 9 emberrel. Eddig egy győzelem, egy vereség volt a mérleg az SZVK ellen. Ha nyerünk, megvan a csoport 3. helye! A találkozót jól kezdtük, nagyszerűen védekeztünk. Az egész meccsen vezettünk, hol 1, hol 2 góllal. És az erőnk kitartott, 5:3-ra nyertünk!

Nagy gratuláció a gyerekeknek! Ilyen jól idén még nem játszottunk. Örülök, hogy 2 meccset kvázi csere nélkül ilyen színvonalasan lehoztak. Ha picit szerencsésebbek vagyunk, vagy teljes a keret, a hat pont is meglehetett volna. A mai fordulóval bizonyítottuk, hogy a csoportból bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt."

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Véget ért hétvégén a DVL Serdülő bajnoksága.

Pfaff Péter edző értékel:
"Vegyes érzelmek kavarognak bennem a fordulót és az egész rájátszást illetően. Kezdem a két meccsünkkel:

A Budapest Honvéd Dorog csapatával nyitottuk a fordulót, és úgy érzem, nem is rosszul. Védekezésünk egészen jól működött, de a befejezések, a gólok hiányoztak. Ha összevetem az első találkozónkkal a BHSE ellen, ami 13:3 lett a javukra, sokat javultunk a 7:2-vel. A végső bronzérmes ellen kicsit élesebb befejező játékkal okozhattunk volna meglepetést. A Honvéd az első 3:1-es negyed után minden játékrészt csak 1 góllal nyert meg...

Következhetett az ESMTK! A gyerekekkel átbeszéltük, mi az, amin változtatnunk kell a támadó játékunkban. A dolog működött! Az utolsó negyedre úgy fordult a csapat, hogy mi vezettünk 7:4-re! 3 gól volt az előnyünk és a három negyed alatt mindössze 4 gólt kaptunk. Aztán elromlott minden... 5 eladott labda a mi támadásunk elején elég volt ahhoz, hogy az ellenfelünk megfordítsa a meccset. Időkéréssel próbáltam felpörgetni a csapatot, de sajnos ez sem segített. Az utolsó negyedet 5-0 arányban elvesztettük, így 9-7-re kikaptunk. Emiatt nagyon csalódott vagyok! Ellenfelünk nem volt jobb, mi adtuk a kezükbe a győzelmet az egyéni hibákkal, eladott labdákkal.

Nagyon sokat fejlődtünk a bajnokság eleje óta, a felsőházba kerülés is szép teljesítmény volt a keretünkkel. Úgy gondolom, megérdemeltek volna a gyerekek egy győzelmet. Talán megijedtünk a finisre, pedig addig nagyszerűen játszottunk. Talán ha jobban elhisszük, hogy nyerhetünk. Mindent összevetve azt kell mondanom örülök, hogy a felsőházba jutottunk, és ott a nagycsapatok ellen is hétről-hétre jobb és jobb eredményeket értünk el.

Gratulálok az egész csapatnak a 6. helyezéshez!"

A bajnokság sorrendje:

1. Székesfehérvár
2. BVK
3. Budapest Honvéd Dorog
4. Győr
5. ESMTK
6. BUSC
7. Sportliget
8. Mohács
9. BVK 2.
10. Velence

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Tökéletes hétvégét hoztak össze a legkisebb pólósaink.

Pfaff Péter edző értékel:

"A Dunaújváros és a Sportliget várt ránk ezen a hétvégén. A DFVE ellen kezdtünk, nem kis lendülettel. A védekezésünk tökéletes volt, nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. Hétről hétre, edzésről edzésre próbáljuk ezt tökéletesíteni, gyakorolni. Az Újváros ellen eddig egy meccset nyertünk, egyet elvesztettünk. Tudtuk, hogy a kőkemény, szigorú védekezés lesz a mérkőzés kulcsa. A találkozón 2 gólt engedtünk ellenfelünknek és 6 szép találatot jegyezhettünk! Az idény legszebb játékával nyertünk 6:2-re.

1 óra pihenővel következhetett a Sportliget! Az év mérlege ellenük egy döntetlen és egy győzelem volt. A kevés pihenő ellenére az előző meccs formáját és a koncentrált védekezést sikerült átmentenünk a második találkozóra. Negyedről-negyedre növeltük előnyünket és magabiztosan nyertünk. (BUSC-Sportliget : 10-1)

Mindenki kimagasló teljesítményt nyújtott kapus és mezőny posztokon is! A kitartó munkánk eredménye, hogy az ötfős tabella 2. helyére léptünk előre!

Gratulálok az egész csapatnak!🤽🏻‍♂️👌💪👏👍"

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Izgalmas csatákat hozott a Gyermek 1. (2004) korosztály vízilabda bajnokságának szombati fordulója.

Pfaff Péter edző értékel:

"Az első meccsünket a TVE ellen vívtuk. Sok jó megoldásunk volt, de azért rengeteg gólunk benne maradt a találkozóban. Végig vezetve nyertünk 18:10-re.

A Velence ellen már tudtam, hogy nehezebb lesz a dolgunk. Próbáltam felhívni a gyerekek figyelmét, hogy 10 kapott gól most nem fog beleférni. Védekezésben sokat javultunk az első meccsünkhöz képest, támadásaink, emberelőnyeink ugyanakkor rendre kimaradtak. Elkapkodtuk, eltapsoltuk lehetőségeink hatalmas részét. Ez nem fért bele, és 6:4 re kikaptunk.

Meg kell azonban említenem, hogy többektől láttam kimagasló megoldásokat: Bősze Péter kapusunk nagy védéseivel az utolsó pillanatig meccsben tartotta a csapatot, Kérész Emese több szép gólt szerzett a fordulón, Sághi Patrik pedig annak ellenére, hogy két évvel fiatalabb a mezőnynél, remekül végrehajtotta az utasításokat.

Gratulálok a csapatnak! Kicsin múlott a dupla győzelem."

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Április 14-én vasárnap a pesterzsébeti uszoda vizébe ugrottak legkisebb füredi pólósaink.

A fordulót Pfaff Péter értékeli:

"Az Újhullám csapatával mérkőztünk először. A találkozó igazi gálameccset hozott, ahol követték egymást a szebbnél szebb füredi megoldások. A találkozót magabiztosan nyertük 15:0-ra.

Az ESMTK ellen azonban már nehezebb dolgunk volt. Ami bement az első meccsen, most sorra kimaradt. Többek között négy büntető! Ráadásul sokszor könnyű gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Ezek elegye el is döntötte a meccset a pesterzsébetiek javára (ESMTK:BUSC 13:5).

Gratulálok a pólósainknak a 3 ponthoz és a szép játékhoz!"

Photos from Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club's post

Szombaton Székesfehérvárra utaztunk a BUSC serdülő csapatával a rájátszás felsőházának utolsó előtti fordulójára.

Pfaff Péter edző értékelése:

"A listavezető BVK és a Győr volt az ellenfelünk. Mindkét mérkőzésen érezhető volt, hogy közelebb vagyunk riválisainkhoz, mint eddig. A felsőházba jutás már maga öröm volt számunkra, de próbálunk meccsről meccsre fejlődni, jobbak lenni. Ellenfeleink előttünk vannak, ezt a meccseredmények is mutatják, viszont pár negyedet már sikerül az ő színvonalukon lehoznunk. A két találkozónkat ugyan elveszítettük, de pár szép megoldás jelezte, hogy jó irányba haladunk. Hibáink természetesen voltak, amiket igyekszünk kijavítani. Mindennel együtt gratulálok a csapatnak!"