A BUSC labdarúgó szakága május 18-án, közel hatvannapos kényszerű szünetet követően, kiscsoportos foglalkozásokkal újra indította korosztályai szabadtéri edzéseit.

A klub vezetőségének megítélése szerint a koronavírus miatti általános körülmények az utóbbi napokban tették lehetővé, hogy óvintézkedésekkel, kellő elővigyázatossággal újra lehessen kezdeni a gyakorlásokat, amelyek alapvetően fakultatív jellegűek, vagyis senki számára nem járnak kötelezettséggel. Makó István ügyvezető elmondta, az elindulás felelősségvállalást jelent a klub közösségének minden tagjára nézve, továbbra is elsődleges, hogy mindenki vigyázzon a saját és közvetlen környezete egészségére is.

A foglalkozásokon történő részvételt feltételekhez kötjük – tájékoztatott az ügyvezető. – A 18. életévüket be nem töltött sportolóink csak a törvényes képviselő nyilatkozatát követően, önkéntes alapon vehetnek részt edzéseinken, nagykorú sportolóink szintén nyilatkozatot téve, saját felelősségre látogathatják a balatonarácsi sporttelepet. Edzői csapatunk – Glázer Róbert és Palkovics István irányításával – mozgáskoordinációt és állóképességet fejlesztő gyakorlatokkal próbálja formába hozni a kisebbeket és nagyobbakat, amelyek mellett természetesen a labda is foglalkozások lényeges kelléke. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, akik talán még a gyerekeknél is együttműködőbbek a szabályok betartásában, nem lépnek a sporttelep területére, gyakorlatilag hozzák és viszik az edzésekre már átöltözve érkező srácokat.

Makó István kiemelte, hogy a BUSC a járványügyi helyzetet, a központi, települési és szakszövetségi döntéseket, ajánlásokat figyelemmel kíséri és elemzi, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy a szabályok további enyhítése, esetlegesen szigorítása indokolt, az esetben az egyesület azonnali lépéseket tesz.

(BUSC Média)