A tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt napokban is asztalhoz ültünk fiatal sportolónkkal, akivel az elmúlt hónapok történéseiről, az elért eredményeiről és természetesen a jövőbeni terveiről is beszélgettünk.

2023: ÚJ, PROFI STÁB, LENDÜLET, LELKESEDÉS MAJD SÉRÜLÉS

KB: „Az év nagy változásokkal indult. Az előző idény vége kifejezetten jól sikerült, a hazai és a nemzetközi versenyeken is dobogós vagy ahhoz közeli helyeken zártam, így még nagyobb elánnal és profi csapattal vágtam neki az újévnek. Nem úgy indult azonban, ahogy azt elterveztem. Egyéniben nem sikerült bejutnom a European Touron az első 16-ba sem Szkopjéban, sem Madridban. Ezt követően Podgoricára már összeállt a játékom az új edzőimnek, Varga Antalnak és Szendrei Györgynek is köszönhetően és itt sikerült bejutnom a 16 közé, ekkor azonban a mérkőzés előtt bemelegítésnél megsérültem. Lejátszottam a nyolcaddöntőt, de ebben az állapotban nem maradt reális esélyem a győzelemre a többszörös egyéni világbajnok Blázsovics Ádám ellen, akivel még így is sikerült egy szoros mérkőzést játszanom. Nagyon sajnáltam, hogy pont ekkor jött ez a sérülés, mert itt kiváló formában éreztem magam.”

PÁROS SIKEREK, NEMZETKÖZI TORNAGYŐZELEM

KB: „A páros egy picivel jobban alakult, három 5. (Szkopje, Dubai, Podgorica) és egy 9. helyet (Madrid) tudtunk felmutatni az akkori partneremmel, Csereklye Martinnal, de a madridi verseny után úgy éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, nagy csalódásnak éltem meg az ottani szereplést. 2023 áprilisától a francia Hugo Rabeux-val álltam össze párosban, akivel rögtön az első versenyünkön sikerült a dobogó legfelső fokára állnunk egy kiemelt amerikai versenyen, a Miamiban rendezett USA Touron. Ez pályafutásom legnagyobb sikere, egy kiemelt nemzetközi versenyt nyerni bármilyen körülmények között hatalmas dolognak számít a teqballban.”

ESZTERGOMI CSATA A VILÁGBAJNOKOKKAL, ÉVZÁRÓ VERSENY PULÁN

KB: „Sem Miamiban, sem az idény hátralevő versenyein nem rendeztek már egyéni versenyszámokat, így Esztergomban és a horvátországi Pulában is csak párosban álltam rajthoz. Az esztergomi negyeddöntőhöz úgy érkeztünk Hugoval, hogy az addig közösen lejátszott 9 tétmérkőzésünkből mind a 9-et megnyertük. Viszont addigi legkeményebb mérkőzésünk következett a 8 között a friss világbajnok páros Bányik-Katz kettős ellen. Több volt ebben a mérkőzésben, ugyanis a második játszmában 3 játszmalabdánk is volt, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, így meg kellett elégednünk az 5. hellyel. Az év Horvátországban, Pulában zárult, ahol sajnos ismét a negyeddöntő jelentette a végállomást számunkra.”

SUMMA SUMMARUM

KB: „Összességében nem zártam rossz évet, karrierem legjobb világranglistás helyezéseit értem el (egyéniben 17., párosban 14.), de ennél is gyorsabb ütemben, a top 10 közé szerettem volna kerülni mindkét kategóriában.”

A JÖVŐ BIZONYTALANSÁGAIRÓL

KB: „A 2024-es évnek még nem tudom milyen tervekkel vágok neki. Szeptember óta nem rendeztek nemzetközi teqball versenyt, illetve a jövő évi versenynaptárt sem látjuk még, így az én motivációm is alábbhagyott. Arról nem beszélve, hogy ha az ember nem ér el folyamatosan érmes, de inkább döntős helyezést a teqballban, akkor anyagilag is nagyon megterhelő a versenyzés. A 2023-as évet profin, sokszor napi két (erőnléti és technikai) edzéssel csináltam végig, maximum heti 1 pihenőnappal. Ezt a taposómalmot munka mellett nem egyszerű csinálni, márpedig azt egyelőre nagyon kevesek engedhetik meg a teqballban, hogy csak a sporttal kelljen foglalkozniuk. Az előzők okán sok a bizonytalanság bennem, egyelőre nagyon képlékeny a folytatás.”

(BUSC Média)