A korábbi évekhez képest korábban, már augusztus elején elkezdődtek a vármegyei felnőtt bajnokság küzdelmei. Az első fordulóban hazai pályán fogadta együttesünk a nyáron alaposan átalakult Várpalota gárdáját.

Balatonfüredi USC–Várpalotai BSK 5-2 (1-1)
Balatonfüred, 200 néző. Balatonfüredi USC: Filipánics – Horváth B. (Koltai), Török, Szücs, Molnár B., Lübkemann, Takács (Kovács K.), Poráczki, Katona, Bartha, Nagy D. Várpalotai BSK: Bakos – Mogyorósi (Kolki), Kalapács, Kiss Á., Borbás, Szabó P., Nagy L., Gergely, Tóbiás (Tombor), Kaufmann (Oroszi), Uj. Gólszerzők: Molnár B. (3), Koltai, Katona, ill. Tombor, Kiss Á.

A mérkőzés kezdőrúgását az egykori kiváló füredi labdarúgó, Babics László végezte el, aki Zalaegerszegről utazott Füredre e rúgás kedvéért.
Meglepetésre a rendkívül agilis vendégek fölényével kezdődött a találkozó. Egy zúgó kapufát követően a 17. percben Kiss Ádám 6 méterről a hosszú alsóba rúgta a labdát.
A 29. percben 11-eshez jutottak a helyiek, de Bartha magasan a bal felső sarok fölé lőtte a labdát. Ezután Kiss Á. kicselezte az egész hazai védelmet, de 5 méteres lövését Filipánics bravúrral védte. A 44. percben Nagy D. jobb oldali középre gurítását Molnár B. a kapu közepébe passzolta.
A lefújás előtt Nagy L., egy palotai kontrát követően, a jobb kapufát találta telibe.
Fordulás után ismét a palotai Kiss Ádám villant egyet. Kicselezte az egész füredi védelmet, de Filipánics vetődve leszedte a lábáról a labdát.
Az 57. percben Koltai lapos lövése a bal kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra. A 64. percben Nagy D. jobb oldali beadását Molnár B. a kapu bal sarkába fejelte. Két perc múlva a csereként beállt Tombor egyenlített.
A középkezdést követően a remekül játszó Molnár Balázs szép fejessel szerzett ismét vezetést a hazaiaknak, mesterhármas!
A fáradó vendégek ellen fölénybe kerültek a füredi fiatalok. Bakos két bravúrját követően a 88. percben már ő is tehetetlen volt, mikor  Katona éles fejest küldött a bal felső sarokba. A végeredményt az utolsó percben Koltai gyönyörű gólja állította be.
Mindvégig élvezetes, nagyszerű mérkőzésen a jobb erőállapot döntött a fürediek javára.
Jók: Molnár Balázs (a mezőny legjobbja), Filipánics, Török, Nagy D., Koltai, illetve Kiss Á., Bakos, Nagy L., Tombor.

(BUSC Média/Burka Tibor)