Az Úrkút az elmúlt évek talán legjobb együttese a megyei felnőtt mezőnyben. Az idei szezont is esélyeshez méltóen kezdték a piros-feketék, csapatunk pedig a Várpalota elleni hétgólos rekordgyőzelem után várta a forduló rangadóját.

Balatonfüredi USC–Úrkút SK 0-2 (0-1)

Balatonarács, 150 néző. Vezette: Ákos D., asszisztensek: Takács T., Kiss Sz.

Balatonfüredi USC: Filipánics – Szücs, Poráczki, Török, Király, Babos, Takács (Kovácsfi), Nagy Á., Koltai, Szente, Benedek.Úrkút SK: Kádár – Boromisza D. (Boromisza G.), Lang, Uj, Kalapács (Varga B.), Zágor, Varga P. (Pej), Papp A., Szedlacsek (Udvardi), Sáringer (Buchwald), Král.

Gólszerzők: Papp A., Král.

Kitűnő játéktéren, kiváló időben került sor a megyei rangadóra. Az első félidőben a jól játszó vendégek nem hagyták kibontakozni a fiatal füredi csapatot. Filipánics kapus állandóan munkában volt, legalább fél tucatszor védett bravúrral, s emellett két kapufát is lőttek az úrkútiak. A helyiek viszont nem jutottak el a vendégek kapujáig. A vezető gól a 11. percben esett, ekkor egy szabadrúgást követően Král közelről volt eredményes, 0-1.

Fordulás után folytatódott az úrkúti fölény, de már a hazaiak is vezettek néhány formás támadást. Az első füredi kapura lövés az 57. percben történt, Kádár vetődve védett.

A 68. percben aztán végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa. Ekkor óriási füredi helyzet maradt kihasználatlanul: Király D. a kifutó kapus fölött az üres kapu mellé emelt, az ellentámadásból viszont Papp A. átjátszotta a védőket és a kapust is, majd az üres kapuba passzolt, 0-2.

A hátralévő percekben Filipánics még bemutatott néhány bravúrt, így az eredmény már nem változott. A rutinos vendégek magabiztos győzelmet arattak.

Jók: Filipánics, ill. az egész Úrkút.

(BUSC Média/Burka Tibor.)