Az előző heti hazai döntetlent követően nem a legszerencsésebb előjelekkel készült felnőtt együttesünk a magyarpolányi vendégjátékra. Laurinyecz Ákos súlyos sérülést szenvedett az előző fordulóban, Nagy Dániel is a maródiak táborát erősítette, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt Kovácsfi Barna, Szűcs Levente és Rápó Csanád sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Ellenben hosszú kihagyás után pályára léphetett Benedek István is, aki végül a minőségi különbséget jelentette a két csapat között. Hiányzók és rövid kispad ide vagy oda, főként a második félidei teljesítményünkkel magabiztosan szereztük meg a győzelemért járó pontokat a sereghajtó otthonában.

Ezúttal id. Makó István edző értékelte felnőttcsapatunk Magyarpolány elleni idegenbeli győzelmét, aki az utánpótlás játékosok távolléténék okáról is szót ejtett.
„Sajnos az első játékrészben kimondottan körülményesek voltunk, valamint a jó értelemben vett, a hatékony teljesítményhez szükséges agresszivitás is hiányzott a játékunkból. A második félidőre más felfogással léptünk pályára, és Benedek István nagyszerű egyéni teljesítményének is köszönhetően megérdemelten hoztuk haza a győzelemért járó pontokat. Tisztában vagyunk azzal, hogy ennél többre van ahhoz szükség, hogy stabilizáljuk helyünket a bajnokság legjobbjai között. A keretünkből fegyelmi okokból hiányoztak az utánpótlás játékosaink, bízunk abban, hogy rendezik a soraikat és újra a rendelkezésünkre állnak a következőkben.”

Magyarpolány SE–BUSC 1-3 (1-1)

Magyarpolány. Jv.: Szabó Z. Magyarpolány SE: Paksi – Veisz, Döbrösi M., Döbrösi G., Polt B. (Benedek), Bencsik, Polt P., Schönberger (Bogdán), Talabér (Sárkány), Kardos, Hardi.

Balatonfüredi USC: Mocher – Knausz, Takács, Benedek, Hideghéti, Cser (Karli), Török, Boda (Szente), Koltai, Radács, Poráczki.

Gólszerzők: Hardi, ill. Benedek (3).

(BUSC Média)