Csapatunk klubtörténeti eseményt írva jutott a Magyar Kupa főtáblájának második fordulójába, ahol a nagy hagyományokkal rendelkező, jelenleg az NB III-ban szereplő Dorog gárdájával mérhette össze tudását. Gyimesi László vezette együttesünk az esélyesség terhe nélkül, hazai közönség előtt léphetett pályára a sorozatban.

Balatonfüredi USC–Dorogi FC 0-6 (0-0)

Balatonfüred, 150 néző. V.: Iványi G., asszisztensek: Jakab B., Szabados D.

Balatonfüredi USC: Filipánics – Poráczki, Takács (Dallos), Szente (plander), Bene – Török, Szűcs, Hideghéti (Király) – Babos, Koltai (Sárközi), Nagy (Kovácsfi). Edző: Gyimesi László.
Dorog: Belányi – Tóth, Selmeci (Ludvig), Berkó (Haas), Bokán – Hoszpodár (Nagyházi), Harmat (Ferfó), Papp, Balla – Barna, Tomás (Markos). Edző: Bekő Balázs.
Gsz: Tomás (2), Barna (2), Balla, Ludvig.

Az első félidőben még tudta tartani a lépést a fiatal füredi csapat az NB III-as Doroggal, de ehhez az is kellett, hogy Filipánics kapus 6 alkalommal is bravúrral hárított. Fordulás után aztán már gólokban is megmutatkozott a két csapat közti erőnléti és tudásbeli különbség. A vendégek mindvégig egész pályás letámadást alkalmaztak, ezért a fürediek nem tudtak kibontakozni, helyzetig sem jutottak. A Dorog ilyen arányú győzelme teljesen megérdemelt. A fiatal füredi csapat eddigi kupameneteléséért és akarásáért így is minden dicséretet megérdemel!

Jók: Filipánics, ill. Tomás, Barna, Bokán, Balla, Tóth L., Papp L.