Nagyszerű labdarúgó idő, jó hangulat, szinte telt ház várt csapatunkra és a vendég Szentantalfára az Arácsi Utánpótlás Centrumban megrendezésre került október legeleji bajnokin. Ellenfelünk legutóbb a Balatonalmáditól szenvedett nagyarányú vereséget, míg csapatunk Ajkán ért el értékes döntetlent.

Balatonfüredi USC–Szentantalfa NVSE 2-2 (1-1)

Balatonfüred, 200 néző. Vezette: Szabó Z., asszisztensek: Nagy J., Rogácsi B.

Balatonfüredi USC: Filipánics – Nagy Á., Szente, Koltai (Sárközi), Török (Dallos), Babos (Hutchinson Charlie), Radács, Hideghéti (Poráczki), Takács, Szücs, Király.

Szentantalfa NVSE: Rehus – Dombi, Bertalan, Molnár K., Szigeti, Németh B., Molnár B., Csillag, Stadler, Slemmer, Takács (Vári Kovács).

Gólszerzők: Koltai, Hideghéti, ill. Slemmer, Szigeti.

Meglepetésre már a 2. percben vezetést szereztek a vendégek. Formás támadás végén Szigeti közelről passzolt a kapuba, 0-1. Ezután mezőnyfölényben játszottak a füredi fiatalok, s a 20. percben zúgó kapufát lőttek. Az egyenlítésre a 35. percig kellett várni, ekkor Hideghéti a kapust megelőzve fejelt a hálóba, 1-1. A 41. percben Rehus védett nagy bravúrral, így döntetlenül zárult a félidő. Fordulás után folytatódott a hazai mezőnyfölény, amely a 70. percben góllá érett, Koltai hét méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 2-1. A vendégek nem adták fel, de a 81. percben ziccert hibáztak. Már mindenki elkönyvelte a füredi győzelmet, csak az antalfaiak nem. A 94. percben egy bal oldali szögletből beívelt labdát Slemmer fejelte élesen a léc alá, 2-2. A mindvégig jól küzdő vendégek értékes ponttal távoztak az őket szép számban elkísérő szurkolóik nagy örömére.

Jók: Radács, Szente, Hideghéti, Takács, ill. Rehus, Csillag, Bertalan, Slemmer.

(BUSC Média/Burka Tibor)