A füredi és a tihanyi csapatok találkozóinak – legyen szó a felnőttekről vagy az utánpótlásról – hagyományosan rangja és presztízse van. Az idei szezonban először a zöld-fehérek otthonában került sor a páros megmérettetésre: az előmeccsen az U 19-es korosztályok mérték össze tudásukat, őket pedig a felnőttek követték.

Tihanyi FC–Balatonfüredi USC 3-2 (2-1)

Tihany, vezette: Nagy J. Asszisztensek: Silye M., Jónás B.

Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Fehér, Henn, Sudár M., Tar (László), Vojnity, Szücs, Barcza (Kovács Á.), Nemes.

Balatonfüredi USC: Filipánics – Nagy D., Szücs, Török, Babos, Király, Radács (Takács), Kovácsfi (Hideghéti), Szente (Poráczki), Koltai, Nagy Á.

Gólszerzők: Nemes (2), Henn, ill. Király, Szücs (öngól).

A találkozón Király Dávid sarokrúgása után szerezte meg a vezetést együttesünk: középpályásunk élesen belőtt labdájába Szücs Máté kotort bele a kapu előterében, amely így a léc alá vágodott (0-1). A zöld-fehérek a BUSC-ben is megforduló Nemes Gergő 18 méteres bombájával egalizáltak hamarosan (1-1).  A második félidőben aztán ismét a felnőttjeink jutottak előnyhöz, egy kezezést követően megítélt büntetőt Király Dávid biztosan értékesítette, (1-2). A hazaiak azonban rövid időn belül válaszoltak, korábbi füredi nevelések nagyszerű összjátéka után, előbb Barcza Bálint kiugratásából Henn Márk talált a kapunkba (2-2), majd az ő asszisztjéből Nemes Gergő fordította meg a meccs állását (3-2).

A jó iramú, szórakoztató játékot hozó mérkőzésen a helyzeteit pontosabban kihasználó hazai csapat szerezte meg a három pontot.

 

(BUSC Média)