Március 5-én került sor az összesen négy felvonásból álló BT Országos Teqball Bajnokság első fordulója. Hegedüs Ábel a top 8, Kovácsfi Barna pedig a top 4 közé került a teqball országos bajnokságban.

A BUSC két játékosa is kvalifikálta magát az ország 10 legjobbja közé, ami már önmagában is nagy eredmény.
A tavaszi játéknapon teqballosaink még egy szintet tudtak lépni, miután Hegedüs Ábel 4. helyen továbbjutott csoportjából, Kovácsfi Barna pedig hibátlanul, az első helyen zárta azt. Az egyenes kieséses szakaszban Ábelnek túl nagy falat volt a világbajnok Blázsovics Ádám, Barna viszont ezt az akadályt is sikerrel vette Szatmári Patrik ellen, így bejutott az elődöntőbe.
A legjobb négy között Csereklye Martin várt rá. A múlt heti Challenger verseny győztese ellen Barna a második szettet 4(!) játszmalabdáról vesztette el, így sajnos nem sikerült kiharcolnia a döntő játszmát. A bronzmeccsen ezúttal Ábel után Barna is megmérkőzhetett Blázsovics ellen, de a világbajnok tegnap mindkét játékosunkon kifogott.
Összességében így is nagyszerűen helytálltunk az ország legjobb teqballosai között. Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, a mieinknek pedig sok sikert kívánunk a hátralevő 3 fordulóhoz!
(BUSC Média)