Ideális labdarúgóidőben, közel háromszázan látogattak ki az Arácsi Utánpótlás Centrumba a Tihanyi FC elleni bajnoki találkozóra. A zöd-fehér csapat az elmúlt évek meghatározó, egyik legjelentősebb játékerőt képviselő együttese a bajnokságban, akik a tabella második helyét foglalták el a 10. fordulót megelőzően. A derbi különlegességének számított az is, hogy a vendégeknél több olyan játékos is pályára lépett, akik korábban a BUSC-ben nevelkedtek.

A mérkőzés kezdőrúgását Györe László, az 1960-as évek legendás füredi kapusa végezte el – nagy taps kíséretében.
A két gárda nagy iramban esett egymásnak. A vezetést a 18. percben a csapatunk szerezte meg, Nagy Dániel nagyszerű egyéni játékot bemutatva, 17 méterről kapufás gólt szerzett. (1-0). A vezető találatunkat követően a tihanyiak rákapcsoltak, és a 38. percben Nemes Ádám büntetőjével kiegyenlítettek. (1-1).
Fordulás után folytatódott a lüktető, kemény küzdelem. Az 57. percben egy jobbról átívelt labdát a hosszú saroknál érkező Poráczki Roland három méterről vágott a tihanyi kapuba, amivel újból vezetéshez jutottunk. (2-1).
A 71. percben ismét egalizált a Tihany. A füredi nevelésű Henn Márk lépett ki a védők közül, és lapos lövése a bal kapufáról pattant a hálóba. (2-2).
Együttesünk szinte a középkezdést követően gólt szerzett, egy kapu előtti kavarodást csereként beállt Radács Bálint szemfülesen használt ki. (3-2.) A találkozó befejező része egyértelmű BUSC fölényt hozott, a 79. percben Bene Dániel egy pontos átlövéssel döntötte el véglegesen a bajnoki pontok sorsát. (4-2).
Laurinyecz Ákos, utánpótlás vezető nyilatkozata felnőttcsapatunk Tihany elleni győztes mérkőzéséről.
„Taktikus és fegyelmezett játékunknak köszönhetően az egész mérkőzést irányítani tudtuk, ez abban is megmutatkozott, hogy az ellenfelünk második egyenlítő gólja után sem jöttünk zavarba. A találkozó végkimenetele szempontjából döntőnek bizonyult, hogy a kispadról beszálló játékosaink minőséget adtak a játékunknak. Lelkes közönségünk támogatásának is köszönhetően, megérdemelt győzelem arattunk! Dolgozunk tovább, a következő hetekben is fontos feladatok várnak ránk.”

BUSC–Tihanyi FC 4-2 (1-1)Jv.: Kerekes D. Balatonfüredi USC: Mocher – Takács, Hideghéti (Radács), Poráczki, Török, Nagy D. (Benedek), Boda (Kovácsfi), Szücs, Koltai (Bene), Szente, Knausz.
Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Fehér (Mogyorósi), Nemes G. (Stáhl), Henn, Sudár M., Vojnity, Nemes Á., Sudár Á. (Erőss), Kovács Á.
Gólszerzők: Radács, Bene, Nagy D., Poráczki, ill. Henn, Nemes Á.

                                                                                                                                                                     (Burka Tibor beszámolója alapján, BUSC Média)