Szép számú közönség látogatott ki az Arácsi Sportcentrumba az elmúlt vasárnap. Csapatunk története első megyei első osztályú mérkőzésére készült, de közvetlen a találkozó előtt még az 1981/82-es bajnokság füredi aranyérmes csapatát köszöntötte a publikum, akiket, sikerük 40. évfordulóján, a legfiatalabb generációval ünnepeltek közösen a lelátók előtt.

Ezt követően kezdetét vette a főműsor. A tavaly még megyei másodosztályú együttesek ellen vitézkedő játékosaink nem riadtak meg a feladattól a megye élvonalbeli csapata ellen sem. A vendég pétiek kifejezetten nívós játékerőt képviselnek, amelyre tavalyi bronzérmük és kupagyőzelmük is ékes bizonyítékul szolgál. Nagy tempót diktáltak a felek, de közvetlen gólveszély egyik kapu előtt sem alakult ki, egészen a 35. percig. Ekkor Koltai Tibor megszerezte a vezetést (1-0), majd a félidő vége előtt szintén ő került helyzetbe, de a kapus ezúttal hárítani tudott. A második játékrészben tovább fokozta a nyomást a Pét, akik Simon révén kiegyenlítettek (1-1). Ezidőtájt veszélyesebben futballozott a vendégcsapat, de szerencsére egy kontrából Szücs bepassza után ismét Koltai (2-1) talált be. A hajrában a pétiek mindent egy lapra feltéve támadtak a pontszerzésért, ami azt is jelentette, hogy védekezésükben nagyobb területek keletkeztek. Koltai ezt ki is használta, így mesterhármasával eldöntötte a mérkőzést (3-1).

Oláh Gábor, klubunk U19-es játékosa is debütált a csapatban, aki csereként szállt be a meccsbe. Neki külön gratulálunk!

Csapatmenedzserünk, Benedek István így értékelte a győzelmet:  „Kimondottan jó iramú mérkőzést játszottunk a nagyszerű erőkből álló tavalyi bronzérmessel. Tapasztalatlanságunkat akarattal és futómennyiséggel ellensúlyoztuk. A találkozó végeredménye szempontjából fontos volt, hogy a támadóharmadban több jó döntést hoztunk ellenfelünknél. Fiatal védelmünk a kényszerű változtatások után is állta a sarat. Támadóink állandó veszélyt jelentettek a pétiek kapujára, Koltai Tibor teljesítményét külön is kiemelnénk. Természetesen látjuk, hogy rengeteget kell még fejlődnünk, hálásak vagyunk a találkozóra szép számban kilátogató szurkolóink támogatásának!”

Balatonfüredi USC–Péti MTE 3-1 (1-0)

Balatonfüred. Jv.: Kocsis A. Balatonfüredi USC: Mocher – Hideghéti (Szücs), Kovácsfi (Oláh), Török, Koltai, Radács, Bene (Poráczki), Rápó, Cser (Szente), Nagy D., Takács.

Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek, Pálfi, Bóka P., Horváth B. (Nagy R.), Marton, Simon, Rados, Tar, Bóka M., Varga B. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Koltai (3), ill. Simon.