Az ajkai utánpótlásra épülő Kristály csapatához látogatott együttesünk a bajnokság 9. fordulójában. Napos őszi idő és egy kiválóan előkészített játéktér várta Laurinyecz Ákos és Makó István gárdáját Tósokberenden, ahova számos füredi szurkoló is ellátogatott.
Felnőttjeink a meccs kezdetétől kezdeményezően léptek fel, birtokoltuk a labdát, folyamatos nyomás alatt tartottuk a jó erőkből álló ellenfelünk.
A 23. percben Koltai mélységi átadása után a kiugró Nagy 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezett. (0-1). A 36. percben Szűcs 30 méteres keresztlabdájával Nagy lepett ki, majd 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (0-2). A 43. percben egy Hideghéti-Nagy kényszerítőt követően utóbbi Koltai ele passzolt, aki 10 méterről a léc alá bombázott. (0-3). A második játékrész kevesebb lehetőséget hozott, csapatunk a biztos vezetés tudatában sem engedte ki a kezdeményezést a kezéből, bár egy védelmi megingást követő jogos büntetőből Szabó Zoltán szépített a 79. percben.
Felnőttcsapatunk edzői stábjának tagjaként, Makó István értékelte az Ajka Kristály elleni idegenbeli győzelmet.
„Az első félidőben mutatott magabiztos, tudatos és ötletes játékunknak köszönhetően a második játékrészben pályára léphettek fiataljaink és a sérülésből felépülő játékosaink. Amennyiben jobban koncentrálunk, akár nagyobb arányban is győzhettünk volna, ebben azonban még sokat kell fejlődnünk. Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, akik szép számban elkísérték csapatunkat Ajkára is!”

Ajka Kristály–Balatonfüredi USC 1-3 (0-3)

Ajka. Jv.: Nedvesi R. Ajka Kristály SE: Bognár – Gyarmati, Gergócs (Szabó Z.), Szabados, Szabó K., Pápai, Ujvári, Varga B. (Hajós), Kungl, Bakó, Lajtos. Edző: Szabó Zoltán.

Balatonfüredi USC: Mocher – Takács, Hideghéti (Homa), Poráczki (Jekler), Török, Nagy D., Knausz, Boda (Tislér), Szücs (Benedek), Koltai (Karli), Szente.

Gólszerzők: Szabó Z., ill. Nagy D. (2), Koltai.

(BUSC Média)