Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlon napjaink egyre kedveltebb verseny- és szabadidős sportja. Németh Gergő neve leginkább talán a kézilabdázók számára lehet ismerős, ugyanis a 22 éves fiatalember éveken keresztül a Balatonfüredi KSE (BKSE) tagjai volt, ahol utánpótlás versenyzőként országos bajnoki címeket is szerzett. A BKSE kiváló szakembere, Tóth Zoltán inspirációjára kezdett el megismerkedni a triatlonnal, amely egyre nagyobb szerepet kapott Gergő életében. Választott sportágában hamar sikereket ért el Brassay Réka felkészítésével. A tehetséges sportoló elszántságára jellemző, hogy nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy felkészítőjét követve, ő maga is eljuthasson a világ legnagyobb ultra versenyére, Hawaira.
Gergő egészen kiváló eredménnyel zárta a 2022-es hosszú távú országos bajnokságot, ahol korosztályában aranyérmet szerzett, míg összetettben az előkelő nyolcadik pozíciót érte el.
Németh Gergő 2023. áprilisától immár a BUSC színeiben versenyez. Első megmérettetésére a holnapi zalaegerszegi versenyen kerül sor.

(BUSC Média)