Utánpótlás híreinkben az elmúlt hét (április 10-16.) eseményeit szeretnénk bemutatni röviden, az U 11-es, U 12-es, U 13-as, valamint U 16-os csoportjaink szerepléseit górcső alá véve, korosztályos edzőink beszámolóival.  Az U 11-eseink Dunaújvárosban vettek részt egy regionális minitornán, amíg az U 12-es és U 13-as gárdáink Tapolcán vendégszerepeltek. U 16-os gárdánk pedig az Esztergommal mérkőzőtt meg Arácson.

U11 – Bóta Csaba:

„A gyerekek bátran vállalták az egyéni párharcokat, tudatos mozgást lehetett látni 2-3 játékos együttműködésében, amely mellett örömteli, hogy a befejezések az elmúlt hetekhez képest jobban sikerültek. A csapaton belüli és a pályán tapasztalható kommunikációnk fejlesztendő, akárcsak az egyéni védekezésünk.”

U12-13 – Kovács Viktor:

„A heti munka során a labdaszerzés utáni átmenetekre koncentráltunk, illetve az azokból következő gyors befejezésekre. Játékosaimtól azt kértem a találkozó előtt, hogy az edzésen gyakoroltakat bátran gyakorolják, alkalmazzák a mérkőzésen. Szerencsére ismét bő kerettel tudtunk utazni, így nagyon sok játékosomnak volt lehetősége újabb mérkőzés tapasztalatot szerezni egy jó ellenféllel szemben. Az egész mérkőzés során sokat birtokoltuk a labdát. Fel tudtuk építeni a támadásainkat a saját kapunktól kezdve. Remek összejátékok voltak, illetve egyénileg is kivétel nélkül mindenki nagyon jó napot fogott ki. Az alapelveket viszont láttam labdabirtoklásban és labdaszerzésben is. Utóbbi esetben remekül szűkítettük a területet, közel voltunk egymáshoz, így ki tudtuk segíteni egymást, ha erre szükség volt. Letámadásunk jól működtek az ellenfél térfelén is, sikerült a szélekre terelni a játékszert, ahol nagy arányban meg is tudtuk azt szerezni. Labdavesztéseink után gyorsan vissza tudtuk szerezni a játékszert, kevés, a kapunk irányába történő átadást engedélyezve az ellenfélnek. Azt gondolom, hogy a tavaszi szezon során most játszottunk a legjobb formában. Külön kiemelném, hogy bár nem mi rúgtuk az első gólt, volt tartása a csapatnak és az odáig produkált színvonalas játékunkból nem engedve folytattuk a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye három szép rúgott gólban.

Az U 13-as együttesünknél heti munka során a labdaszerzés utáni átmenetekre koncentráltunk, illetve az azokból következő gyors befejezésekre. Játékosaimtól azt kértem a találkozó előtt, hogy az edzésen gyakoroltakat bátran gyakorolják, alkalmazzák a mérkőzésen. A végeredményt tekintve azt gondolhatnánk, hogy egy sima mérkőzés volt, pedig nem. Kimondottan sok helyzetet tudtunk mi is kidolgozni, ám sajnos ezekből sajnos egyet
sem tudtunk gólra váltani, míg az ellenfél sokkal jobb százalékban használta ki a lehetőségeit. Vitathatatlan, hogy a Tapolca megérdemelten nyerte meg a találkozót, viszont véleményem szerint egy kis szerencsével szorosabbá is tehettük volna a mérkőzést. Sok pozitívumot láttam a csapatomtól. Számos, szép labdakihozatalunk volt, többször is tudtunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, miután sikeresen tereltük a vonalak felé a játékszert. Sokat lőttünk kapura, illetve a kapusaim is mutattak be bravúrokat. Sok mindenben kell még fejlődnünk, de azt gondolom, hogy jó úton járunk.”

U16 – Takács László

„Egy nagyszerű mérkőzésen fontos három pontot szereztünk egy szervezett csapattal szemben. Nehéz dolgunk volt mivel az ellenfelünk visszahúzódott és inkább a kontrákra rendezkedett be, ám elsősorban támadók kreativitásának köszönhetően kétszer is feltörtük az ellenfelünk védelmét, és egy hajrában szerzett góllal nyerni tudtunk 2-1-re.”

(BUSC Média)