Utánpótlás híreink között ezúttal az április 17- 24. közötti mérkőzéseről, tornákról számolunk be koecsoportos edzőink segítségével. Az U 11-eseink Dunaföldváron vettek részt egy regionális minitornán, amíg az U 12-es és U 13-asegyüttesünk hazai környezetben, szépszámú közönség előtt látták vendégül a Nagykanizsa csapatait. U 16-os gárdánk pedig a Pápával vívott rangadót Arácson, majd Alsőörsön fogadta az Almádi csapatát. U 19-eseink két találkozón is pályára léptek az elmúlt időszakban.

U11 – Bóta Csaba:

Az elmúlt hetekhez képest visszafogottabb teljesítményt nyújtottak a srácok, ezúttal négy mérkőzésből háromszor alulmaradtunk. A labdakihozatalainkba többször hibáztunk, amit az ellenfelek ki is használtak. Kevés labda nélküli mozgás láttam a gyerekektől, így persze nehéz is tudták egymást megjátszni. A befejezéseknél is bizonytalanok voltunk. Ez a hullámzó teljesítmény természetes része a tanulási folyamatnak. Remélem, a következő, hazai rendezésű tornáig az említett a hibáinkat javítani tudjuk sok-sok gyakorlás által.

U 12-13 – Kovács Viktor:

Elsőként az U13-as csapatunk lépett pályára egy nagyszerű egyéni képességű játékosokból álló Nagykanizsa ellen. A labdakihozatalaink jól működtek, fel tudtuk építeni a támadásaikat és rövidebb-hosszabb ideig labdát is birtokoltunk az ellenfél térfelén. Pozitívum, hogy sok kapura tartó lövésünk volt, melyekből többek között a két gólunk is született. Negatívum, hogy nagyon sok technikai hiba jellemezte mindkét csapat játékát, melyhez hozzájárult az
egyenetlen talaj is. A mérkőzés egészét tekintve kevés labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén, meglehet ez az ellenfél labdakihozatali taktikájának is köszönhető részben, mely az ívelésekre épült. Fejlesztési terület az 1v1 elleni játékok a támadó zónában. Ebből a kelleténél kevesebbet
vállaltunk fel, inkább passzjátékkal próbálkoztunk, amibe viszont sok hiba csúszott. Illetve az egyéni védekezés a pálya tengelyében. Sajnos utóbbi hiányosságából kaptuk a mérkőzést eldöntő gólt is.

A meccs jegyzőkönyve elérhető itt.

Ezt követően az U12-es csapatunk játszott egy ugyancsak izgalmas találkozót. A labdakihozatalaink itt kevésbé működtek, hiányzott a megjátszhatóság biztosítása. Az egész mérkőzés alatt kevés, bár annál nagyobb helyzeteket alakítottunk ki, ám ezeket nem sikerült értékesíteni. A labdaszerzésben mutatott teljesítményünkkel elégedett vagyok nagyrészben. Hiányérzetem csak az ellenfél kapuja előtt megszerzett kevés labda miatt lehet. A
mérkőzés végén a futball törvénye minket sújtott, hiszen az egyik óriási lehetőségünk után azonnal megkontráztak minket és az ellenfél már tudott élni a tárulkozó gólszerzési lehetőséggel. Fejlesztési terület a játékhelyzetek hatékonyabb felismerése és lejátszása, illetve a sok ki
nem kényszerített technikai hiba kijavítása. Továbbá az átmenetek hatékonyabb lejátszása, hiszen sokszor a labdaszerzések utáni rossz döntések következtében vált kiszámíthatatlanná a játékunk.

A találkozó jegyzőkönyve megtalálható itt.

U 16 – Takács László:

Jól indítottuk a mérkőzést. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és a vezetést is megszereztük. Nehéz talajon, esős időben kiegyenlített volt a játék képe. Sajnos, két egyéni hiba miatt fordított ellenfelünk, amit követően fejvesztve meneteltünk előre, ugyanakkor a támadó harmadban sorozatban rossz döntéseket hoztunk, valamint kevés párharcot nyertünk meg. Összességében egy döntetlen szagú mérkőzés volt, de gratulálunk a Pápának a győzelemhez!

A Pápa elleni rangadó jegyzőkönyve itt olvasható.

Az első félidőben teljesen rá erőltettük az akaratunkat az Almádi csapatára. Szinte egy térfélen folyt a játék, a vezetést is megszereztük. A második félidőben már a vendégeinknek is volt néhány lehetősége. A játék képét tekintve elégedett voltam, viszont a borzasztó helyzetkihasználásunknak köszönhetően lett csak 2:0 a vége. Ezen továbbra is van mit csiszolni.

A találkozó jegyzőkönyve elérhető itt.

U 19 – Bene Dániel:

A héten három napon belül kellett, két mérkőzést játszanunk. A keretünk szűk és voltak hiányzók is az első mérkőzésen, ezért nem egyszerű feladat előtt álltunk. A keddi idegenbeli mérkőzésen az ellenfelünk fizikálisan, futó mennyiségben és minőségben felőrölt minket. A csapat nagyon akart, aminek, sajnos, nyögés és pontatlan játék lett a vége. Megérdemelten nyert a Lurkó. Szerettük volna három pontot szerezni otthon az Andráshida ellen. Játékban kicsit sikerült javulni. Sajnos a hit, elszántság több játékosomból is hiányzott, továbbá az egyéni hibák miatt mindig loholni kellett az eredmény után. Végül sikerült pontot mentenünk, a győzelem is meg lehetett volna, ha frissek vagyunk. Gratulálok a csapatnak, többször fel tudtunk állni, annak ellenére, hogy az utolsó 10 percre több játékosom is elkészült az erejével!

A Lurkó meccsről bővebben itt, míg az Andráshida elleni találkozó jegyzőkönyve itt olvasható.

(BUSC Média)