Az U 19-es, az U 16-os regionális bajnokságok küzdelmei is véget értek május végével, valamint az utolsó Bozsik-fesztivált is megtartottuk a legkisebbeknek Arácson. Összefoglalónkban a május 22-28. közötti időszak eseményeit mutatjuk be edzőink beszámolóival.

U 19 regionális bajnokság – Bene Dániel

A mérkőzés első 20 percét átaludtuk. Ennek okait még meg kell találnunk, mert korábban nem volt jellemző a csapatra. 17-18 évesen meg kell tanulni készülni egy mérkőzésre (pihenés, étkezés, bemelegítés, mentalitás, motiváció stb.). A 23. percben sikerült egy gólt rúgnunk és ezután már voltak szép támadások, de játékunkra az egész mérkőzésen a sablonosság volt jellemző, amelyből hiányzott a kreativitás, a pontosság és kombinativitás. Próbáltunk kontrákra építeni, több kevesebb sikerrel. A csapat védekezésével elégedett lehetek, de sajnos egyszer hiba csúszott a gépezetbe és kiegyenlített az ellenfél. Pozitív és bíztató pont (a védőmunkán túl), hogy a csapat (sokadszorra) nem esett össze és a cserék ismét hozzátettek a játékhoz. Két cserénk összjátéka után, az utolsó percekben egy szép támadásból megszereztük a győztes gólt. Nagyon kellett ez a csapatnak, gratulálok!

U 16 regionális bajnokság – Takács László

A szezon utolsó mérkőzését játszottuk. Érezhető volt fizikálisan és mentálisan is a fáradtság a csapaton. Nem játszottunk jól az egész mérkőzésen, viszont voltak periódusok, amik tetszettek. A 8:1-es eredmény ellenére helyzetkihasználásba sokat kell még előre lépnünk. Gratulálok a srácoknak az eredményhez, illetve az egész szezonhoz!

U 14 megyei bajnokság – id. Makó István

Az előző hetekhez képest hatékonyabb támadó játékunknak köszönhetően megszereztük a három pontot, de a védekezésünk még mindig nem elég feszes semelyik csapatrészünkben. Bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzéseinknek fejlődni tudunk ebben!

U 13 regionális bajnokság – Kovács Viktor

A héten a támadásból védekezésbe történő átmeneteket gyakoroltuk, így ezek alkalmazást kiemelten kértem a játékosaimtól.
Sajnos, ez nem a mi napunk volt. Ellenfelünk mindenben felénk tudott kerekedni, minden hibánkat kegyetlenül kihasználták. Mind egyéni, mind összjátékban jobbak voltak. Sajnálom, hogy egy ilyen nagy arányú vereséggel zártuk a tavaszi szezont, melyben ettől a mérkőzéstől függetlenül jelentős javulást érzek az őszi teljesítményünkhöz képest!

U 12 regionális bajnokság – Kovács Viktor

Egy rendkívül jó csapat ellen játszottunk egy végig szoros mérkőzést. Számos helyzetet tudtunk mi és ellenfelünk is kialakítani, melyekkel most a vendég csapat sáfárkodott jobban. Pozitívum, hogy újabb valódi “rangadó” hangulatú mérkőzést tudtunk játszani, hiszen mindkét együttes játékosainak a hozzáállása kiemelendő volt, azt gondolom, hogy mindenki kihozta magából a maximumot.

U 7 Bozsik-fesztivál – Kiss Miklós

Az utolsó tavaszi Bozsik fesztiválon a két csapatunk összeállítását és felállását mérkőzésenként változtattuk. Így mindenkinek lehetősége volt a támadást és a védekezést gyakorolni a fesztivál körülmények között. A mérkőzések jó hangulatát fokozta a szülők lelkes szurkolása is, amit ezúton is szeretnénk megköszönni, egész éves kitartótámogatásuk mellett!

(BUSC Média)