Utánpótlás híreink első részében az elmúlt hét eseményeit szeretnénk bemutatni röviden, az U 7-től egészen az U 13-as csoportjainkig. Ahogyan már beszámoltunk róla, a hétvégére megtelt az arácsi sporttelep: az U 7-es és U 9-es korosztályok fesztiválján öt együttesünk képviselte a füredi színeket. Az U 11-eseink Balatonalmádiban vettek részt egy regionális minitornán, amíg az U 12-es és U 13-as gárdáink Ajkán vendégszerepeltek. Következzenek edzőink rövid beszámolói!

U7 – Kiss Miklós

„Sajnos, betegségek miatt többen nem tudtak részt venni az első tavaszi versenynapon, ami ellenére mindkét csapatunk „felfelé” lógott ki a mezőnyből. Sok gólt szereztünk, a gyerekek pozitív élményeket gyűjthettek össze, az ő csoportjuknál egyértelműen ez a legfontosabb.  Jó volt látni, hogy labdabirtoklásnál többször tudatosan passzoltak egymásnak vagy cseleztek jól. A labdabirtoklás váltásnál viszont gondot okozott a visszarendeződés, ezt a következő hetekben gyakorolni fogjuk.”

U9 – Karsai Roland

„Három csapatunk képviselte a korosztályt a fesztiválon, amely kiváló időben került megrendezésre. Játékosaink végig mosolyogva, felszabadultan játszottak a mérkőzéseken és a „funino” játékokon. A megmérettetéseken remek egyéni megoldások mellet sok-sok találatot szereztek. A „funino”-nál látszott a tudatos összjáték, amelyet az edzéseken gyakoroltunk.”

U11 – Bóta Csaba

„A labdabirtoklásban bátran vállaltuk az egy-egy elleni küzdelmeket. A labdakihozatalaink egész jól működtek, bátran játékba hoztuk a kapusunk. Pozitívum, hogy a váltásoknál visszatámadtunk, ellenfeleink labdabirtoklásakor megpróbáltuk zárni a passzsávokat. Az üres területekbe való mozgás labdával és labda nélkül fejlesztendő, akárcsak a csapat mérkőzés alatti kommunikációja.”

U12-13 – Kovács Viktor

„A heti edzések felmérésekkel teltek, így konkrét dolgot nem kértem a csapatomtól, mindössze annyit, hogy a már tanult alapelvek valósuljanak meg a játék négy fázisában. A labdakihozatalaink jól működtek, ám az ellenfél térfelén történő labdabirtoklásban még fejlődnünk kell. Túl sok mélységi játék, nagyon kevés forgatás jellemezte a játékunkat. Labdaszerzésben nagyon jól tereltük a játékszert a vonalak mellé, ahol számos labdaszerzésünk volt ezáltal. Ez mindenképp kiemelendő. Ám, az ebből való átmenetekből kevésbé tudtunk veszélyeztetni. Labdavesztés után egyénileg a visszatámadás kivétel nélkül megtörtént, fejlődni abban kell, hogy a társak ilyenkor hatékonyabban szűkítsék a területet. Sajnos, a végén ebből a kontrollált játékból kizökkentünk, mikor az ellenfél feljött 3-2-re, és az egész játékra jellemző lett a csapongás, ad-hoc megoldások. A koncentráció alacsony volt és az egész csapaton egyfajta szorongás lett úrrá, féltve az előnyünket. Az ellenfél a végén fordított, így mindenki csalódásként élte meg a mai meccset. Pár órával később már látom azokat a pozitív dolgokat, amiket erősíteni kell a játékosaimban, illetve beszélgetni fogunk többet az ilyen eseményekről, tapasztalatokról, mikor egy „vérszemet” kapó ellenféllel találjuk szembe magunkat.”

(BUSC Média)