Utánpótlás híreink között ezúttal az május 8 – 14. közötti meccsekről és  rendezvényekről számolunk be korosztályos edzőink értékeléseivel.  Az U 7-es és U 9-es korcsoportjaink Arácson vettek részt fesztivál rendezvényeken, U 11-ünk körzeti tornán szerepelt, U 12 és U 13 együtteseink a Szombathelyi Haladással mérték össze tudásukat. U 16-unk Tatán lépett pályára, majd a megyei bajnokságban Ugodon. U 14-es csapatunk pedig a Tihannyal mérkőzött meg Arácson. A hét krónikájának része, hogy hatalmas mennyiségű esett le Balatonfüreden és környékén, ami igencsak megnehezítette több csapatunk – s ellenfeleik – dolgát is.

U 16 regionális – Takács László

Hatalmas izgalommal léptünk pályára, hiszen ha nyerünk, akkor matematikailag is a dobogón végzünk. Sajnos, ez a nyomás meglátszott a
játékunkon is. Az első 20 percbne nálunk volt többet a labda, viszont az ellenfél kontrákból rendre veszélyeztette a kapunkat. Haracsek Attila remek formában védett, így nagyban hozzá járult, hogy megúsztuk gól nélkül. Az első 20 perc után rendezni tudtuk a soraink, és 2:0-ás előnnyel mehettünk az öltözőbe. A második félidőben emberhátrányba kerültünk, a Tata vette át a kezdeményezést. Egy büntetőből sikerült szépíteniük. A csapatszellemnek és a feszes védekezésünknek köszönhetően sikerült kivédekeznünk az utolsó 20 percet, így 2:1-es győzelemmel már biztosan a dobogón végzünk! Hatalmas gratuláció a srácoknak!

Jegyzőkönyv itt.

U 16 megyei bajnokság – Koltai Tibor

Sajnos, a labdakihozatalt és a támadójátékunk felépítését nem tudtuk megfelelően megvalósítani. Ennek köszönhetően belementünk egy ívelgetős, brusztolós mérkőzésbe. A helyzeteink ennek ellenére meg voltak, ám nem tudtuk értékesíteni őket. Többen a tudásuk alatt teljesítettek a csapatból.
Ez egy jó tanulópénz volt számunkra. Gratulálunk az Ugod csapatának a döntetlenhez!

A találkozó jegyzőkönyve.

U14 megyei bajnokság – Makó István

Az egy félidőt fegyelmezetten védekező Tihany megnehezítette a dolgunkat, a vezető gól megszerzéséig lassabban játszottunk a kelleténél. Győzelmünk azonban így is megérdemelt.

A meccs jegyzőkönyve.

U 11 regionális torna – Bóta Csaba

A gyerekek bátran vállalták az egyéni párharcokat. Tudatos mozgást lehetett látni 2-3 játékos együttműködésében. Amennyiben nem volt lehetőség a támadásépítésére, mert az ellenfél letámadott bennünket, bátran bevontuk a kapusunkat a játékba és onnan újra
indítottuk az építkezést. Ellenfeleink labdakihozatalát sokszor sikeresen megakadályoztuk. Megfelelően szűkítettük a területet a labda körűl. Csapaton belüli és a pályán tapasztalható kommunikációnk fejlesztendő, akárcsak az egyéni védekezésünk.

U 7 Bozsik fesztivál – Kiss Miklós

Három csapatot tudtunk kialakítani a tornán megjelent gyerekekből. A csapataink sok gólt szereztek, kevés gólt kaptak. A labdakihozatalnál többnyire sikerült felvenni a az ún. „háromszöget”. A passzok elég jók voltak, az átvételek általában irányba történtek.
Labdabirtoklásnál a gyerekek tudatosan passzoltak egymásnak vagy cseleztek jól. Az üres kapu eltalálása néha problémát jelentett, ezt többet gyakoroljuk ezután. Labdavesztésnél visszatámadtunk. A szereléseink többnyire eredményesek voltak. A labdabirtoklás váltásnál a visszarendeződés zömében megtörtént. Játékosaink ismét élvezték a meccseket mivel nagyon sok sikerélményük volt.

U 11 körzeti Bozsik-torna – Bóta Csaba

A gyerekek bátran vállalták az egyéni párharcokat. Az előző tornákhoz képest tudatos mozgást lehetett látni 2-3 játékos együttműködésében. Sokszor volt labadabirtoklás váltás. Csapaton belüli és a pályán tapasztalható kommunikációnk fejlesztendő, akárcsak az egyéni védekezésünk.

U 13 regionális bajnoki – Kovács Viktor

A héten a labdaszerzés utáni átmeneteket gyakoroltuk a pálya különböző részein, így első sorban a tanultak alkalmazását kértem a játékosaimtól. Alapvetően két hasonló játékerővel rendelkező gárda csapott össze. Labdakihozatalaink jól működtek, tudtunk az ellenfél térfelén labdát birtokolni. Sok kapura lövéssel próbálkoztunk, melyből kettő a felső lécről pattant ki. Labdaszerzésben továbbra is fejlődnünk kell egyéni és csoport szinten egyaránt. Sikeres labdaszerzés után jól váltottunk labdabirtoklásba. Kinyitottuk a területet mind szélességben, mind mélységben. Az ellenfél védelme mögött kialakuló üres területeket támadták a szélsőink, így őket sokszor játékba lehetett hozni hosszú keresztlabdákkal. Az egyéni támadó játék is szintén egy fejlesztésre szoruló terület, hiszen kevésszer tudtuk megbontani az ellenfél védelmét egyéni játékkal. Összefoglalva egyrészről örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, másrészről van némi hiányérzetem, azzal kapcsolatban, hogy nem találtunk be az ellenfél kapujába.

Jegyzőkönyv.

U 12 regionális bajnoki – Kovács Viktor

Ősszel egy izgalmas kiegyenlített mérkőzést játszottunk, így most is erre számítottunk. Ám már a mérkőzés elejétől kezdve sokkal agilisabban játszottunk. Minőségbeli, helyzeti és létszámelőnyöket tudtunk kialakítani a pálya minden részén. Mind az egyéni, mind a kombinatív játékban az ellenfél fölé tudtunk nőni. Nagyon sokat volt nálunk a labda, képesek voltunk az ellenfél térfelén labdát birtokolni és helyzeteket kialakítani. Kevés
labdavesztésünk után is gyorsan és eredményesen visszatámadtunk, minek következtében azonnal vissza tudtuk szerezni a játékszert. A mérkőzést kevés átmenet jellemezte. Azt gondolom, hogy végig tudtuk kontrollálni az összecsapást. Külön öröm, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, továbbá, hogy nagyon sok gólt szereztünk szép támadások végén.

Jegyzőkönyv.

(BUSC Média)