Utánpótlás híreink között ezúttal az április 24 – 30. közötti mérkőzéseről, tornákról számolunk be korosztályos edzőink értékeléseivel.  Az U 7-es és U 9-es korcsoportjaink Arácson vettek részt fesztivál rendezvényeken, U 11-ünk körzeti tornán szerepelt, U 12 és U 13 együtteseink Andráshidára látogattak. U 16-os gárdánk Győrbe utazott. U 19-eseink pedig a Győrújfaluval találkoztak az Arácsi Utánpótlás Centrumban.

U7 – Kiss Miklós:

Két csapatot versenyeztettünk ezúttal a fesztiválon. A gyerekek sok gólt szereztek, de legalább annyi helyzetet ki is hagytak.  A labdakihozatalnál többnyire sikerült felvenni a háromszög formációt. A passzaink elég jók voltak, az átvételek általában irányba történtek. Labdabirtoklásnál többször tudatosan passzoltunk egymásnak vagy cseleztünk jól. A kapu eltalálása most sokszor problémát jelentett. Többet gyakoroljuk ezután. Összességében a gyerekek ismét élvezték a meccseket, nagyon sok sikerélményük volt.

U9 – Karsai Roland:

A tavaszi második fesztiválon ismét sok játékosunk vett részt.  A mérkőzés és a funino foglalkozásokon mutatott játék képével nem lehetünk teljesen elégedettek, keveset láttunk vissza az edzésen gyakoroltakból, ennek ellenére sok gólt szereztünk és mindenki nagyon jól érezte magát a tornán.

U11 – Bóta Csaba:

A tornán több alkalommal is elégedett voltam, hiszen az edzéseken is gyakorolt tudatos megoldásokat láttam vissza a gyerekeketől.  Labdabirtoklásban a területnyitást megfelelőnek  értékelem, akárcsak az átadás-átvételek minőségét vagy a labdaszerzésekben történő egyéni védekezést. Játékunknak több fejlesztendő területe is van, a következőkben, többek között a mélységi átadások felismerését, a területek szűkítésére és a labdaszerzésekbe való átmeneteket is gyakorolni fogjuk.

U12-13: Kovács Viktor

A heti edzéseken a labdavesztés utáni átmeneteken volt a fókusz, így a mérkőzés kapcsán is erre hívtam fel a figyelmet leginkább. Az U12-es gárda rendkívül jól kezdte a találkozót. Játékosaim felszabadultan, önbizalommal teli játszottak, ami meg is mutatkozott szép kombinációkban, egyéni megmozdulásokban. Azt gondolom, hogy a játék minden fázisában az ellenfél fölé tudtunk nőni. Nagyon jó játékos kapcsolatokat láttam a pályán, melyekre lehet építeni a jövőben. Természetesen továbbra is fejlődnünk kell sok dologban. Az ellenfél térfelén történő labdabirtoklásban még sokszor nem adtuk meg a kellő szélességet. Vagy említhetem az labdaszerzés utáni átmenetet, melyek után kissé lassan nyitottunk területet. Pozitívum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést és sok játékosom szerzett gólt. Bízom benne, hogy ezt az önbizalommal teli játékot tovább visszük a bajnokság későbbi szakaszára. A meccs jegyzőkönyve elérhető itt.

Az U13-as csapatnak már nem volt ennyire sima mérkőzése. Egy közel azonos képességű csapattal találtuk szembe magunkat, így egy igazán izgalmas találkozón vagyunk túl. A mérkőzést itt is mi kezdtük jobban. Jól működtek a labdakihozatalaink, támadásépítéseink, melyek után sokszor kerültünk lövő helyzetbe. Ezek kihasználásával akadtak problémák, így erre érdemes lesz figyelni a továbbiakban. Gólokat szereztünk, majd a mérkőzés középső
periódusában inkább a saját kapunk elé terelődött a játék, nehezen tudtunk átmenni labdaszerzés után birtoklásba. Ám nyomás alatt is megőriztük az előnyünket, így a találkozó vége már nem tartogatott izgalmakat. Pozitívum, hogy a letámadásunk eredményes volt, sok labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén. Továbbá, hogy egy cserével is kondicionálisan jól bírtuk az egész találkozót. A találkozó jegyzőkönyve megatlálható itt.

U16 – Takács László:

Nehéz mérkőzésre számítottam, és ez be is igazolódott. Az első félidőben, az időjárásoknak is köszönhetően, sok futballra emlékeztető jelenet nem volt. Ennek ellenére 1:0-s vezetéssel tudtunk a szünetre menni. A 2. félidőre az idő is helyre állt, illetve rendeztük a sorainkat és egy magabiztos tudatos, helyenként szép játékkal rengeteg helyzetet alakítottunk ki. A helyzet kihasználást illetően még mindig vannak sajnos hiányaink, ezen dolgozunk, hogy jobb százalékban használjuk ki őket. Az ellenfélnek 1-2 előre vágott labdán kívül több lehetősége nem volt, viszont ezt a védelmünk magabiztosan megoldotta. A meccs jegyzőkönyve itt található.

U19 – Bene Dániel:

A csapat sokadszor mutatta meg, hogy nehéz helyzetből is képes felállni. 20 perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk, de végül sikerült pontot menteni. Gratulálok a srácoknak, sok jó egyéni teljesítményt láthattunk! Külön öröm számomra, hogy a cserék is jól szálltak be és hozzátettek a játékhoz. Az idegenbeli 4-1 es vereségre ugyan nem sikerült revansot venni, de a 2-2 es eredménnyel elégedettek lehetünk. Ha a nagy egyéni hibáinkat el tudnánk kerülni, minden csapat ellen meglenne az esélyünk a győzelemre. Az összecsapás jegyzőkönyve itt érhető el.

(BUSC Média)