Ideális labdarúgó idő és csaknem telt hát fogadta az Arácsra látogató bajnoki címvédőt a játéknap rangadóján. A nyolcadik fordulóig az Úrkút pontveszteség nélkül, mindőssze egyetlen (!) kapott góllal vezette a tabellát, így csapatunk háza táján joggal jegyezhette meg bárki, hogy bizony feladták a leckét a BUSC számára. Márcsak azért is, mert a listavezető ellen a maródiak táborát bővítette Nagy Dániel, Radács Bálint, Cser Félix vagy a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Bene Dániel. Így együttesünk kezdőjében öt saját nevelésű, azonban felnőtt rutinnal még kevéssé rendelkező fiatal kapott helyet, és a kispadunkon további három U 19-es játékos várt bevetésre.

A pályán azonban nem érződött a BUSC rutintalansága: fegyelmezett és sok mozgásra épülő csapatjátékunkkal a találkozó nagy részében tehetetlen volt ellenfelünk. A piros-feketék a mezőnyben ugyan többet birtokolták a labdát, ám igazi gólszerzési lehetőséget kevésszer alakítottak ki kapunk előtt, ami pedig adódott, azt Mocher Dávid bravúrral hárította, beleértve a vendégek 38. percben megítélt tizenegyesét is. Takács Lászlóék mindeközben több ígéretes ellentámadást is vezettek, a 40. percben a jó ütemben kilépő Karli Ádámot csak szabálytalanul tudták megállítani az ellenfél védői tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt pedig Koltai Tibor magabiztosan értékesítette. (1-0).

A második játékrészre sem változott a játék képe, együttesünk szervezett játékával magabiztosan őrizte előnyét. Egészen az 58. percig, amikor egy vendég szögletet követően nem tudtak védőink felszabadítani, Szedlacsek Balázs pedig közelről egalizált. (1-1).

A mérkőzés hátralevő részére maradt a nagy iramú, pulzáló játék, azonban a kapuk nem forogtak veszélyben. Egészen a 85. percig, amikor Lang István bal oldali beadása olyan olyan szerencsésen csúszott le, hogy az ívelés védhetetlenül csapódott a tehetetlen Mocher Dávid kapujába. (1-2).

Ezt követően csapatunk nyílt sisakkal támadott, nyomás alatt tartotta ellenfelét. a 89. percben egyenlíthettünk volna, ám Benedek István 19 méteres szabadrúgása a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hosszabbításban pedig, egy formás ellentámadást nagyszerű egyéni játékkal és pontos lövéssel záró Papp Adrián végleg eldöntötte a három pont sorsát. (1-3).

Szégyenkezésre azonban semmi okunk nem maradt a hármas sípszót követően, ezt bizonyította az is, hogy lelkes közönségünk tapssal köszönte meg újoncaink helytállását.

A találkozót követően Laurinyecz Ákos, utánpótlás vezető értékelt oldalunknak.

„Örömteli, hogy a második félidő közepéig egyenrangú ellenfele tudtunk lenni a bajnokság egyértelmű esélyesének. Ezt a remek csapatmunkának és Mocher Dávid bravúrjainak köszönhettük. Szeretnénk tovább fejlődni, a következőkben azért is dolgozni, hogy a mostani teljesítményünk 90 percen keresztül is tartani tudjuk.”

Balatonfüredi USC–Úrkút SK 1-3 (1-0)

Balatonfüred. Jv.: Nagy J. Balatonfüredi USC: Mocher – Knausz, Takács, Szente, Hideghéti (Kovácsfi), Török, Boda, Koltai (Benedek), Karli (Oláh, Bende), Poráczki, Szücs. Úrkút SK: Kádár – Nagy Á. (Kalapács), Lang, Barcza, Papp A., Horváth Á., Szedlacsek, Udvardi (Zágor), Bognár, Király, Kovács G. Edző: Orbán Tamás.

Gólszerzők: Koltai, ill. Papp A., Lang, Szedlacsek.

(BUSC Média)