Története során első alkalommal szerepeltet felnőtt bajnokságban csapatot egyesületünk. A Veszprém megyei II. osztályú kiírásban március 13-tól folytatódik a pontvadászat. Ezt megelőzően beszélgettünk és értékeltük az eddigieket a csapat vezetőjével Gyimesi Lászlóval, valamint segítőjével, Makó Istvánnal.

– 11 mérkőzést követően, 5 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség után, 18 pontot szerezve, a hatodik helyen zártuk az őszi sorozatot, mindössze 4 ponttal lemaradva a dobogótól. Ez alapvetően megfelel azoknak a céloknak, amelyeket a nyáron kitűztünk magunk elé. A csoportunk átlagéletkora 19 év, mely messze a legfiatalabb a mezőnyben. Ezért is örömteli számunkra, hogy az elmúlt hónapokban súlyos sérüléseket szenvedő, meghatározó játékosaink helyett több 16 éves fiatal is bemutatkozhatott a felnőttek között, akik meglepően jól szálltak be, éltek a számukra kínálkozó lehetőségekkel. Ezek a srácok több fronton is helytálltak az ősszel: volt olyan nyolc napos periódus is az elmúlt időszakban, amikor három mérkőzésen is pályára léptek. Azonban ebből is látszik, hogy motiváltak, terhelhetők, lehet rájuk építeni a jövőben – mondta el oldalunknak Gyimesi László.
– Szeretnénk, ha BUSC-ben játszó utánpótláskorú labdarúgóink minél előbb tapasztalatokat szereznének a felnőtt futballban is. Ez nemcsak számunkra, hanem az egész labdarúgásunk számára lényeges szakmai kihívás. Alulról építkezünk, évről-évre szeretnénk előrelépni. Ebben hatalmas segítséget nyújtanak azok a korábbi füredi utánpótlás játékosok, akik nyitottak ezekre az elképzelésekre és újra csatlakoztak hozzánk 2021. nyarán. E célkitűzéseinknek megfelelően szeretnénk erősíteni a csapatunkat a jövőben is. A téli időszakban csatlakozott hozzánk Kovácsfi Barna és Füle András, akik huszonévesen már a rutint képviselik a csapatban, mindkettejük magasabb osztálybeli tapasztalattal is rendelkezik. Bízunk abban, hogy ők is segíteni tudják fiataljaink fejlődését – zárta a rövid értékelést Makó István.
(BUSC Média)