A pontvadászat hatodik játéknapján az a Sümeg látogatott Arácsra, kikkel a nyári felkészülés ideje alatt is megmérkőztünk. A sárga-kékek erőssége augusztusi tesztmeccsen is a szervezett védekezés, stabil mezőnymunka volt. Támadásaik alkalmával pedig méltán bízhattak vendégeink Szakonyi Stephan-ék csatárjátékának eredményességében.

Az Almádi meccs vezéráldozatot is követelt együttesünktől: Nagy Dániel izomsérülés miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, Rápó Csanád és Kovácsfi Barna személyében, munkahelyi elfoglaltságok okán, pedig két tapasztalt középpályásunk sem léphetett pályára a soros bajnokinkon. Hosszú idő után azonban ott volt a kispadon Benedek István, akitől méltán számíthat jó játékra és természetesen gólokra közönségünk.

A találkozó az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, a BUSC birtokolta többet a labdát a mezőnyben, a Sümeg pedig ellentámadásokra rendezkedett be. Koltai Tiborék ugyan igyekeztek magas tempót diktálni, igazából nem tudtak komoly lehetőségeket kialakítani Kovács Bencéék kapuja előtt. Optimizmusra adhat okot, hogy a lehetőséget kapó ifjúsági korú játékosaink (Szakáll Ákos, Jekler Tas és Plander Zalán) agilisak voltak, sikeresen vették fel a játék ritmusát. Gólt ellenben sem nekik, sem a társaiknak nem sikerült elérniük, így a végére maradt az igazságos pontosztozkodás.

Laurinyecz Ákos, utánpótlás vezetőnk értékelése:

„Egy sportszerű és rendkívül fegyelmezett ellenfélel találkoztunk ma. A Sümeg nagyszerűen tömörült a saját térfelén, a mi játékunkból pedig ezúttal hiányzott a kreativitás ahhoz, hogy gólra tudjuk váltani a mezőnyfölényünket. A döntetlent így reálisnak érzem. A találkozó egyértelmű pozitívuma, hogy a lehetőséghez jutó utánpótláskorú fiataljaink, Szakáll Ákos, Jekler Tas és Plander Zalán egyaránt sikerrel vették fel a játék ritmusát, több jó megoldással észrevétetve magukat a mezőnyben. Sérülése után végre pályára léphetett csapatunkban Benedek István is, aki rutinjával rengeteget segíthet még a sorozatban.”

Balatonfüredi USC–Sümeg VSE 0-0

Balatonfüred. Jv.: Kozma T.
Balatonfüredi USC: Filipánics – Knausz, Szente (Benedek), Takács, Török, Laurinyecz (Szakáll), Koltai, Radács, Poráczki (Jekler), Szücs, Cser (Plander).
Sümeg VSE: Kovács B. – Nimsz, Markó, Bujtor, Sabjanics, Reicz, Rédei, Szakonyi Stephan, Kovács A. (Varga T.), Görhes A., Görhes T. Edző: Lázár Szilveszter.

(BUSC Média)