Ahogy beszámoltunk róla, klubunk két játékosa, Serkédi Emese és Török Ábel is bekerült az U14-es válogatottak keretébe. Emese a Tihanyi Bencés Iskola, Ábel pedig a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hetedik osztályos tanulója. Emese edzői: Zsoldos Mária, Serkédi Erik, Wacha Gergely és Gönczöl Máté. Ábel edzői: Wacha Gergely, Serkédi Erik és Szigeti Csongor. Honlapunk párhuzamos interjút készített a két teniszezővel.

Eddigi pályafutásodból melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Serkédi Emese: Természetesen a magyar bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb, mivel ezen a versenyen indulnak az országban a legjobbak. Ezen kívül az idén megnyertem életem első nemzetközi versenyét, amire szintén nagyon büszke vagyok.

Török Ábel: Egyértelműen arra, hogy bekerültem a válogatott keretbe. Az idén sokat dolgoztam ezért, jó érzés, hogy sikerült. Ráadásul nagyon szeretem a szerdai válogatott edzéseket.

Mi szerinted a legnagyobb erősséged és miben kellene a legtöbbet fejlődnöd?

Serkédi Emese: A fonák ütésemet érzem erősségemnek és szerintem a lábmunkám is jó. Az adogatásomon még sok javítani való van.

Török Ábel: Talán a szervámat mondanám erősségnek, illetve még azt, hogy képes vagyok fegyelmezetten játszani. Az önbizalmat viszont, ami nagyon fontos a teniszben is, jó lenne fejleszteni.

Van-e olyan teniszező, akire példaképként tekintesz?

Serkédi Emese: A külföldi játékosok közül Iga Swiatek, mert nagyon tetszik a játékstílusa. A magyar mezőnyből természetesen Gálfi Dalma, mivel ő is balatonfüredi.

Török Ábel: Ha nem baj, nem teniszezőt mondanék, hanem az atlétika edzőmet, Szigeti Csongort. Emberként és sportolóként is nagyon felnézek rá.

Milyen célokat tűztél ki a következő évre?

Serkédi Emese: Mivel jövőre egy évvel idősebbek között fogok versenyzni, szeretnék minél jobban felzárkózni hozzájuk. Itthon és a nemzetközi versenyeken is.

Török Ábel: Sok mindent mondhatnék, de az országos bajnokság megnyerésével lennék a legboldogabb.

Van-e karrier álmod a teniszben? Mit szeretnél elérni, meddig szeretné eljutni?

Serkédi Emese: Jó lenne a világ száz legjobb játékosa közé kerülni.

Török Ábel: Azt szeretném, ha az életemben mindig szerepe lenne a tenisznek. De persze legalább egy ATP pont is nagyon szép lenne.

(BUSC Média)

(fotó: Steiner Péter)