A Pét elleni bravúros győzelmet követően, nem a legjobb előjelekkel vártuk a Várpalota elleni vendégjátékunkat: öt meghatározó játékosunk hiányában, féltucat saját neveléssel a kezdőben, 2 U19-es fiatallal a kispadról kiegészülve próbáltuk felvenni a versenyt nagymúltú ellenfelünkkel.

Nehézségeink ide vagy oda, már az első játékrészben eldönthettük volna a bajnoki pontok sorsát. Gyors támadójátékunkkal egyértelműen megleptük a Palotát, azonban a befejezésekkor hiányzott együttesünkből a pontosság. Az 5. percben Török Gergő kiváló ütemű indításával Poráczki Roland tört kapura, azonban lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 7. percben ismét Török Gergő villant, pontos átadásával Nagy Dániel ugrott ki a jobb oldalon, 18 méteres lövése a kapu fölé szállt. A 17. percben Szakáll Ákos átadását követően Nagy Dániel három védőt kicselezve teremtett lövőhelyzetet magának, ugyanakkor ezúttal is a kapu fölé bombázott. A 28.percben Koltai Tibor ugratta ki Poráczki Rolandot, aki 14 méterről a bal kapufa mellé helyezett. (0-1). A 31. percben Török átadása után Nagy centerezett, az érkező Koltai pedig 4 méterről a kapu közepébe gurított. (0-2). A 33. percben tűzijátékot tartottuk a hazaiak kapuja előtt: előbb Szente Dávid, majd Poráczki hibázott óriási ziccerben. A 44. percben Szakáll növelhette volna háromgólosra előnyünk, lövését bravúrral védte a hazai kapus, majd a kipattanóból Török sem tudott javítani. A 45. percben Szurok Viktort kiállította a játékvezető.

Az emberelőny csapatunkat zavarta össze a második játékrészre, sorra hibáztuk el az ígéretes lehetőségeink: Koltai a 46. és az 54. percben is ajtó-ablak helyzetben rontott. A Várpalota pedig megbosszulta a sorozatos zárlataink, Szabó Patrik és Kovács Martin révén három perc alatt egalizálták az eredményt. A találkozó utolsó harmadára is maradt a meddő fölényünk és Fekete Szabolcs révén a 79. percben újra vezetést szerezhettünk volna, ám U 19-es támadónk Nagy beadását követően, 100%-os helyzetben a felsőlécet találta el.

Az összecsapást követően id. Makó István értékelt honlapunknak. „Tekintettel felforgatott csapatunkra, a kezdő sípszó előtt aláírtuk volna a döntetlent Várpalotán. Együttesünk zömét olyan fiatalok alkotják, akik nemhogy megyei első osztályú, de még felnőtt rutinnal sem igazán rendelkeznek. Tapasztalatlanságunk okán annyi ziccert hibáztunk el a délután folyamán, amelyből nem csupán ezt a találkozót nyerhettük volna meg. Összességében azonban elégedettek vagyunk, minden egyes megszerzett pontunkkal stabilizáljuk helyünket a mezőnyben.”

VBSK–Balatonfüredi USC 2-2 (0-2)
Várpalota. Jv.: Ákos D. Várpalotai BSK: Kerekes – Szabó P., Szurok, Bogdán (Sanda), Dudás, Reznyák, Borbás (Gómann), Balogh Á. (Kovács M.), Udvardi, Kaufmann (Bakos), Zsupek.
Balatonfüredi USC: Mocher – Knausz, Szente, Rápó, Török, Koltai (Czéh), Radács, Poráczki (Jekler), Szakáll (Fekete), Nagy D., Takács.
Gólszerzők: Kovács M., Szabó P., ill. Koltai, Poráczki.
Kiállítva: Szurok (45., Várpalotai BSK).