A korábban már felnőtt együttesünket irányító, az utóbbi időben az utánpótlásért felelős Laurinyecz Ákos ismét az elsőcsapat élén. A téli felkészülést már szakemberünk vezényelte. Erről, valamint a tavaszi célkitűzésekről beszélgettünk a holnap számunkra Várpalotán folytatódó megyei első osztály nyitánya előtt.

BUSC: Váratlanul ért a felkérés, hogy újra a felnőtt csapatot irányíthatod? 

Laurinyecz Ákos: A felkérésem kézenfekvő volt az egyesületnek, mert már dolgoztam a játékosokkal és sok pozitív élményt szereztünk együtt, ennek is köszönhető hogy elvállaltam a tavaszi idényt.

BUSC: Hogyan értékelnéd a téli felkészülést?

L. Á.: A felkészülés legnagyobb céljaként azt tűztem ki, hogy az edzéslátogatottságot magasabb szintre emeljük, mint az ősz folyamán volt, azonban ez csak részben sikerült, így hiába szerveztünk le hat edzőmérkőzést, sajnos csak egyszer tudtunk azzal a csapattal gyakorolni, akinek a tavasz folyamán helyt kell állnia. A tervezett „munka” 50-60%-át tudtuk elvégezni, szükségünk lesz jó pár bajnokira, mire úgy fogunk kinézni, ahogy szeretnénk.

BUSC: Milyen posztokra, kiket sikerült igazolni? 

L. Á.: 4 játékos érkezett: Juhász István (DVSC Akadémia) U19-es korú játékosunk azért választott minket, mert szeretne minél hamarabb felnőtt tapasztalatot szerezni, kiemelkedő gyorsaságával és cselező készségével a védők orra alá sok borsot törhet, de taktikailag sokat kell még fejlődnie. Fehér Imre: Legutóbb Iváncsán játszott az NB III-as bajnokcsapat tagjaként (NB II-ben is játszott két évet) de vállalkozásai miatt a futball számára már csak hobbi, így néhány bajnoki mérkőzésen tud majd a segítségünkre lenni. Tapasztalatával és magasabb osztályban szerzett rutinjával a fiatalok példaképe lehet. Tarnai Dániel: Edzői karrierje miatt az NB III-as játékkal fiatal kora ellenére felhagyott (a Gyöngyösi AK meghatározó tagja volt évekig), de a játéktól nem tudott elszakadni így számunkra óriási dolog, hogy tavasszal a játéktudásával a mi középpályánkat erősíti. Pataki Dániel: (Főnix) mihelyst utoléri magát komoly sérüléséből – amiben remekül halad -, a védelem tengelyében és szélsővédőként is sokat várunk ballábas játékosunktól.

BUSC: Mik a tavaszi szezonra a célkitűzések? 

L. Á.: A tavasz egyértelmű célja minél több fiatal beépítése, de sajnos a Veszprém megyei téli futsalbajnokságban három kiemelt 2007-es tehetségünk megsérült, többhetes kihagyás vár rájuk. Így a 2005 és 2006-os korosztálynak több lehetősége lehet pályára lépnie. A tehetségeink számára fontos lenne, hogy a megyei kupában is vitézkedjünk, hogy minél több tétmérkőzésen szerezhessenek tapasztalatot.