Gálfi Dalma nagykorúvá válása óta nem volt balatonfüredi korosztályos ranglistavezető a magyar teniszben. Januártól lesz: Serkédi Emese. A korosztályos válogatott teniszező idén tavasszal csatlakozott a BUSC csapatához és azóta sikert sikerre halmoz. Két kiemelt országos verseny mellett számos tornát nyert meg idén, már most, 11 évesen is hatodik a 12 évesek között, januárban pedig az ő nevével kezdődik majd a lány 12-es ranglista. Az első interjút honlapunk készítette az új ranglistavezetővel.

– Hány évesen kezdtél el teniszezni, miért éppen a teniszt választottad?

– Négy évesen kezdtem el ismerkedni az ütővel és a labdával. Elsősorban azért választottam ezt a sportot, mert a szüleim (Zsoldos Mária és Serkédi Erik) is teniszezők.

– Kik voltak az edzőid?

– A kezdetek óta a szüleim az edzőim, a nyáron pedig csatlakozott hozzájuk Wacha Gergely, aki nagyon jó játékos és kiváló szakember.

– Mit szeretsz a teniszben?

– Mindent. Leginkább a győzelmet.

– Hogy érzed magad a BUSC-ban?

– Élvezem, hogy sok ügyes csapattársammal tudok együtt készülni. Mindenki jó barátom, jól megértjük egymást. Nagyon tehetséges teniszezők.

– Mit jelent számodra, hogy januártól ranglistavezető leszel?

– Büszke vagyok rá, de az a legfontosabb, hogy sokat tudjak még fejlődni. Nagyon köszönöm az edzőknek és az egyesületnek is, hogy segítették elérni ezt az eredményt. Külön szeretném megemlíteni a nagypapámat, aki nagyon sok lelki erőt ad a győzelmekhez.

– Ki a példaképed a teniszben?

– Roger Federer, Barbora Krejcikova és természetesen Gálfi Dalma.

– Van konkrétan megfogalmazható célod a teniszben?

– Igen, a világ 100 legjobb játékosa közé szeretnék majd bekerülni.

(BUSC Média)