Ideális labdarúgóidő, telt ház, valamint kiválóan előkészített játéktér várta a bajnokság élmezőnyéhez tartozó csapatok derbijét az Arácsi Utánpótlás Centrumban. A találkozó különlegessége volt az is, hogy vendég együttesben több egykori balatonfüredi és BUSC-s kötődésű játékos is pályára lépett.

A mérkőzés kezdőrúgását Györe László, az 1960-as évek legendás füredi kapusa végezte el – nagy taps kíséretében.
A két gárda nagy iramban esett egymásnak. A vezetést a 18. percben a csapatunk szerezte meg, Nagy Dániel látványos egyéni játék után, 17 méterről kapufás gólt szerzett. (1-0). A találatunkat követően a Tihany rákapcsolt, és a 38. percben Nemes Ádám büntetőjével egyenlíteni tudott. (1-1).
Az első negyvenöt perc után is folytatódott a nagy iramú, kemény küzdelem. Az 57. percben egy jobbról átívelt labdát a hosszú saroknál érkező Poráczki Roland két méterről vágott a tihanyi kapuba. (2-1).
A 71. percben ismét egalizált a Tihany. A füredi nevelésű Henn Márk lépett ki a védők közül, és lapos lövése a bal kapufáról pattant a hálóba, (2-2).
Együttesünk egy perc elteltével a csereként beállt Radács Bálint góljával ismét magukhoz ragadták a vezetést, majd a három bajnoki pont biztos megszerzése a másik cserejátékos, Bene Dániel 79. percben szerzett  találatéval dőlt el véglegesen. (4-2). Újonc csapatunk hatalmasat küzdve, szervezett és eredményes játékával megérdemelten nyert a pontvadászat egyik legjobb erőkből álló gárdája ellen.

BUSC–Tihanyi FC 4-2 (1-1)

Balatonarács, 300(!) néző. Jv.: Kerekes D. Balatonfüredi USC: Mocher – Takács, Hideghéti (Radács), Poráczki, Török, Nagy D. (Benedek), Boda (Kovácsfi), Szücs, Koltai (Bene), Szente, Knausz.
Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Fehér (Mogyorósi), Nemes G. (Stáhl), Henn, Sudár M., Vojnity, Nemes Á., Sudár Á. (Erőss), Kovács Á.
Gólszerzők: Radács, Bene, Nagy D., Poráczki, ill. Henn, Nemes Á.

(Burka Tibor tudósítása alapján, BUSC Média)