Egyesületünk hosszú távú megállapodást kötött a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskolával és Kollégiummal.

 
„Meglátásom szerint mind Balatonfüred, mind Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és természetesen a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club érdeke, hogy minél magasabb minőségi oktatási és sportszakmai szolgáltatásokat vehessenek igénybe a balatonfüredi középiskolások. A sportgimnáziumi képzésben olyan perspektívát látunk, amellyel a következő időszakban fejleszteni tudjuk sportági képzéseinket, kiemelten a labdarúgó szakágunk munkáját. Fontos számunkra, hogy a Szent Benedek Középiskola értékalapú oktatást nyújt, szolgáltatásait, infrastruktúráját tekintve folyamatosan fejlődik.
 
Az együttműködés keretében immár délelőtti keretrendszerben is fel tudjuk készíteni az iskolába járó sportolóink. Ezekért a képzésekért két egykori többszörös válogatott labdarúgó, UEFA licences edző, Gujdár Sándor és Gyimesi László felel a jövőben klubunk részéről.
 
A szerződéskötéssel párhuzamosan, Komáromi Móric igazgató úrral arról is egyeztettünk, hogy a jövőben az iskola szomszédságában található sporttelepünket bevonjuk mind a röplabda akadémia, mind az intézmény szakmai felkészülésébe, valamint testnevelési óráiba.”— mondta Makó István klubelnök a szerződéskötés után.
 
Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club a kézilabda és röplabda klubok mellett a legnagyobb létszámú, és legtöbb szakággal -labdarúgás, vízilabda, kosárlabda, tenisz és teqball- rendelkező klub Balatonfüreden, ami a Szent Benedek középiskola diákjainknak is komoly lehetőséget biztosíthat a napi szintű sportolásra.
(BUSC Média)