Középpályásunk ezúttal is igazoltan volt távol csapatunk utolsó bajnoki mérkőzéséről. Barna a péti vendégjáték helyett Marseillbe utazott, ahol a Francia Teqball Szövetség jóvoltából egy nagyszabású teqball versenyen vett részt, sportága legjobbjaival. Számos világbajnok mérettette meg magát az eseményen, közülük többen épp az egy héttel ezelőtti világbajnokságon ünnepelhették elsőségüket. Ebben a mezőnyben sikerült Barnának vegyes párosban Nagy Boglárka oldalán a negyeddöntőig, míg férfi párosban Csereklye Martinnal egészen a fináléig menetelni.

Élményeiről tehetséges sportolónk számolt be oldalunknak:

„Nem úgy indult a torna, ahogy terveztük, rögtön az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk a világbajnoki 4. brazil páros ellen, ezt követően viszont magabiztosan nyertünk francia és lengyel riválisunk ellen, ami azt jelentette, hogy a csoport második helyén végeztünk. Szerencsénkre ez valójában egy kedvezőbb sorsolást eredményezett, mintha első helyen jutottunk volna tovább. A nyolcaddöntőben cseh, a negyeddöntőben francia kettőst tudtunk legyőzni, majd az elődöntőben a friss vb-bronzérmes erdélyiek vártak ránk. Ezt az akadályt is megugrottuk, így teher nélkül léphettünk pályára a világ jelenlegi egyik legjobb formában lévő párosa, a többszörös világbajnok Bányik Csaba és partnere, Katz Balázs ellen. Jól ismerjük a játékukat, az elmúlt hetekben többször is közösen edzettünk velük, de mindig csúnyán megvertek bennünket. Ugyanakkor veszítenivaló nélkül, teher vághattunk neki ennek a mérkőzésnek. Szerencsére egy nagyon jó hétvégét és egy nagyon jó napot fogtunk ki Martinnal, így tudtuk, hogy ha valamikor, akkor most lehet keresnivalónk a döntőben is. Ahogy haladt előre a mérkőzés talán mi is meglepődtünk milyen jól tartottuk meccsben magunkat és ezzel együtt folyamatosan nőtt az önbizalmunk is. Az első játszmát 12:11-re sikerült megnyernünk. A második szett 12:7-re az ellenfélé lett, majd következett a döntő játszma, ahol 4 pontos hátrányból sikerült fordítanunk és egészen meccslabdáig jutnunk 11:10-nél. Itt, sajnos, egy lecsapást elhibáztam, ezután pedig már nem jutottunk előnyhöz. Végül 15:13-ra alulmaradtunk, de megmutattuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt. Az utolsó pontok miatt lehet bennünk némi keserűség, de a torna előtt aláírtuk volna az ezüstérmet.

A második szett 12:7-re az ellenfélé lett, majd következett a döntő játszma, ahol 4 pontos hátrányból sikerült fordítanunk és egészen meccslabdáig jutnunk 11:10-nél. Itt sajnos egy lecsapást elhibáztam, ezután pedig már nem jutottunk előnyhöz. Végül 15:13-ra alulmaradtunk, de megmutattuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt. Az utolsó pontok miatt lehet bennünk némi keserűség, de a torna előtt aláírtuk volna az ezüstérmet. Köszönöm a társaimnak, felkészítőimnek, készülünk tovább. Nagy terveink vannak a 2023-as évre…”

(BUSC Média)