Március harmadik hétvégéjén került első alkalommal megrendezésre az országos vegyes páros teqball bajnokság. Egyesületünk teqball szakágát Nagy Boglárka és Kovácsfi Barna képviselte a mezőnyben.

Rögtön az első találkozón rendkívül erős ellenféllel néztek farkasszemet a mieink, hiszen a másik térfélen a BP Teqers párosa, a Nemzetközi Teqball Szövetség alkalmazásában álló Bakó Ádám és Vasas Lea állt. A különbség azonban szemernyi sem volt a két páros között, ami azt eredményezte, hogy döntő játszmába torkollott a mérkőzés. Itt Bogi és Barna már 10:7-re is vezetett, majd a Bakó-Vasas páros visszakapaszkodott 10:10-re. Ekkor sajnos egy súlyos bírói hiba döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Barna egy hatalmas, az asztal sarkában szereplő Q betűt telibe találó ütéssel meccslabdához juttatta volna párosukat, de azért csak volna, mert a játékvezető csuszát ítélt, és új labdamenet következett. Az ellenfél is beismerte, hogy jó volt az ütés, azonban a mérkőzés innentől fogva sajnos kedvezőtlen fordulatot vett számunkra, és 13:11-re a tornán végül ezüstérmet szerző BP Teqers húzta be a döntő játszmát. Szerencsére ez az incidens nem szegte játékosaink kedvét, akik ezt követően magabiztos sikert arattak a balassagyarmati Kordics-Szatmári páros ellen.
Következett a csoport második helyéért vívott találkozó, ahol a balatonakarattyai Izsák Anna (a női egyéni ezüstérmese) és Sipos Árpád (a II. teqball vb ezüstérmese) volt az ellenfél. Legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön egy végletekig kiélezett csatában nyert a Nagy-Kovácsfi páros, és ezen a mérkőzésen is szerencsére hajszálpontosan minden ugyanúgy történt, mint akkor. A végeredmény ezúttal is döntő szett 12:10 lett a mieink javára!
Következhetett a negyeddöntő, ahol a második szettben egy kisebb megingástól eltekintve végül 12:6-al abszolválták a mieink a Phoenix Teqball Akadémia kötelékébe tartozó, Szegedi-Imolay kettős elleni mérkőzésüket, így bejutottunk a legjobb 4 közé.
Az elődöntőben a szintén phoenixes, Janicsek-Bányik páros került utunkba, akiket már jobban sikerült megszorongatni, mint a legutóbbi találkozáskor, de a világbajnoki ezüstérmes (és végül itt tornagyőztes) páros sajnos ezúttal is túl nagy falatnak bizonyult számunkra.
A bronzmeccsen következett a harmadik phoenixes ellenfél, Kota Gabriella, és az egyéni, valamint páros világbajnok Blázsovics Ádám duója. A végeredmény 12:7 12:9 a Phoenix javára, de a lehetőségek ezen a mérkőzésen is megvoltak.
Gratulálunk Bogi és Barna sikeréhez!
(BUSC Média)