Reggel is tele a Balatonfüredi Városi Uszoda. Nem a szabadságukat töltő vendégekkel, ők a jó időben természetesen a helyi strandokon áztatják magukat a Balatonban.

Gyerekzsivajtól hangosak most a medencék, amely csak akkor szűnik meg, amikor Pfaff Péter belefúj a sípjába. Toborzó tábort tart ugyanis egyesületünk vízilabda szakága. Régi és új arcok is felbukkannak a víz alól a 2009 és 2012 között született korosztály számára meghirdetett kiválasztón. Míg a kisebbeknek játékosabb a foglalkozás, addig a nagyobbak úsznak becsülettel, vezetőedzőnk ütőképes együttest szerepeltetne a Dunántúli Vízilabda Liga regionális bajnokságában.

Nyolchetes alapozással készülünk a 2007-esekkel a következő szezonra. Egyelőre erősebb terhelést kapnak a srácok, de ez elengedhetetlen ahhoz, hogy bírják majd az egész éves megpróbáltatásokat. Ha jól sikerül a felkészülés, akkor a liga középmezőnyében végezhetünk” – árulta el Pfaff Péter, aki még annyit megjegyzett, hogy annál már jóval acélosabb a keret, minthogy az alsóbb helyek valamelyikéért versenyezzenek.

„Elkezdtünk alulról építkezni, és ha nem is jövőre, de az azt követő évektől már szeretnénk a most táborozó gyermekeket is bevonni a versenyrendszerbe” – folytatta a BUSC szakágvezetője.

Vezetőedzőnknek köszönhetően gondosan összeállított szárazföldi edzésekkel tarthatták szinten magukat játékosaink a karantén ideje alatt is, de a vizes tréningeket már mindenki nagyon hiányolta. A bajnokság várhatóan szeptemberben rajtol.

(BUSC Média)