Újonc létére a várakozásokon felül teljesít a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club a megyei első osztályban. A téli alapozás kellős közepén Laurinyecz Ákos utánpótlásvezető, valamint Benedek István csapatmenedzser értékelte a bravúros őszi szereplést. Emellett a csapat körüli mozgásokról és a tavaszi elvárásokról is szót ejtettek a szakvezetők.

Elfogultság nélkül mondhatom, hogy a bravúr kategóriába sorolható az őszi eredménysorozatunk, de ami igazán fontos, hogy emögött tartalom is van – kezdte értékelését Laurinyecz Ákosugyanis nemcsak a szerencsének köszönhető a harmadik helyünk, hanem a befektetett edzésmunkának is.”

Az eredményekből játékosként is tevékeny részt vállaló Benedek István szintén megsüvegelte a csapat teljesítményét. „Az őszi szezonban nagyjából az történt, amire előzetesen számítottam, de azért egy kicsit felülmúltuk a várakozásaimat… Nagyon sok füredi kötődésű fiatal kapott komoly szerepet az ősszel, és meg is állták a helyüket, ami hatalmas pozitívum.”

Ezután ismét utánpótlásvezetőnk méltatta a fiúkat, aki ezúton is dicséretét fejezte ki játékosai felé a magas edzéslátogatottságot illetően, ami visszaköszönt a mutatott játékban is. „Egy szervezett, tudatos BUSC-t láthattak a kilátogató nézőink a mérkőzéseken” – hogy a mestert idézzük.

Csapatmenedzserünk is elismerően beszélt a játékosok munkamoráljáról, úgy véli, mindenki nyitott a tanulásra és a fejlődésre, ami megkönnyíti a közös munkát, de a neheze még hátra van. „Számos dologban kell még javulni csapatszinten és egyénileg is, nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez nagyon sok fiatal játékosnak az első megye I-es felnőtt szezonja. Rengeteg meló áll előttünk.  

Az említett munka pedig – mint az élet minden területén – a futballban is kifizetődik. Ennek oroszlánrészét a téli alapozás során kell elvégezni, ami garanciát nyújthat egy sikeres tavaszi szezonra.

„A felkészülés első felében az edzőmérkőzések során még több fiatalnak szeretnék lehetőséget adni – folytatta Laurinyecz Ákos. – Szeretném feltérképezni, hogy ki az, aki a meglévő fiatalok mellett szintén megállja a helyét. A második részben természetesen már a taktika finomhangolása játszik főszerepet, de az edzések és felkészülési találkozók mellett két csapatépítő programunk is lesz. A legfontosabb, amiben előre kell lépnünk az a mérkőzések lezárása, sok olyan meccset játszottunk le, amit magunknak tettünk nehézzé, egy vagy kettő nulla után sorozatban hagytuk ki a lehetőségeket, majd a védelemben gyermeteg hibát elkötve felhoztuk az ellenfelet. Ezeket arra vezetem vissza, hogy mentálisan bőven van hova fejlődnünk, ezt mindenképp orvosolnunk kell.” 

A csapat körüli mozgásokban az állandóság jelentheti a legnagyobb erősítést a BUSC számára. Filipánics Bálint és Czéh Márton munkahelyi elfoglaltságok miatt távoznak, éppen ezért kapusposzton és a középpályán szeretnék egy-egy játékossal megerősíteni a hiányzó posztokat a szakvezetők, méghozzá helyi kötődéssel bíró labdarúgókkal.

Végezetül a célokról Benedek István kicsit óvatosabban nyilatkozott. „Változatlanul az első 8 hely valamelyikén szeretnénk végezni, minél több fiatal játékos beépítésével, hogy a következő szezonban reálisan komolyabb célokért tudjunk küzdeni.”

Ahogy a mondás tartja, evés közben jön meg az étvágy, ennek megfelelően Laurinyecz Ákos egy fokkal bátrabban fogalmazott. „A szezon előtti célkitűzés a középmezőnyhöz tartozás volt annak tükrében, hogy a tavalyi játékosállomány nagy mértékben kicserélődött, valamint sok olyan fiatal található a keretben, akiknek ez az első évük felnőtt bajnokságban. Ezt sikerült túlszárnyalni, és ha már dobogós pozícióban telelünk, akkor ezt szeretnénk is megtartani! Tisztában vagyunk vele, hogy ez amilyen szép, olyan nehéz feladat is, de bízom a csapatban, hogy sikerülni fog!”

(BUSC Média)