Egy rövid karácsonyi szünet után, 2022. első hetében újra elkezdődtek az edzések labdarúgó csapatainknál.  A következő időszakban szeretnénk egy kicsit visszatekinteni az elmúlt hónapokra. Elsőként az U 7-es és U 9-es labdarúgó előkészítő csoportjainkat felkészítő Bóta Csaba és Karsai Roland számolt be oldalunknak a szezon első felének tapasztalatairól.

„A BUSC legfiatalabb korcsoportjaival 2021. szeptemberében kezdtük meg a közös munkát. U 7-es csapatunk heti két edzéssel készült az első félév során, U 9-es labdarugóink heti három foglalkozáson vehettek részt. Mindkettő együttesről elmondható, hogy magas létszámmal vettek részt a szervezett edzéseken. Ez a sokaság természetesen az új játékos érkezésének is köszönhető, akik most kezdenek el megismerkedni a labdarúgás alapjaival. A folyamatos bővülés reményeink szerint ahhoz is köthető, hogy egyesületünk edzői a balatonfüredi és a környékbeli óvodákban, iskolákban heti rendszerességgel jelen vannak. Csoportjaink között a játékos áramoltatás jól működik: legügyesebb U 7-es korú gyerekeink az U 9-es foglalkozásokon is kipróbálhatták magukat. U 9-es csapatunkból a legtöbb 2013-as születésű gyerek egy korosztállyal feljebb az U 11-es csapattal készül és folyamatosan lehetőséghez jut az idősebb korosztály körzeti Bozsik-tornáin.
A két legkisebb csoportunk az őszi idényben a helyi Bozsik-fesztiválokon mutathatta meg magát és mérhette össze tudását a környező egyesületek hasonló korú gárdáival. Tapasztalataink szerint játékosaink nagyon jól érezték magukat ezeken a rendezvényeken, ez egyfajta visszacsatolás is számunkra arról, hogy jó úton járunk.”
(BUSC Média)