Számos új játékos is csatlakozott U 9-es együttesünkhöz az ősz folyamán. Többek között ezeknek a gyerekeknek a csapatba illesztését jelölte meg legfontosabb 2023-as kihívásaként Karsai Roland csoportvezető.

„A korosztályban szeptemberben kezdtük meg a foglalkozásokat heti három alkalommal. Az edzéseink helyszíne a Radnóti iskola műfüves pályája volt. Képzési célok tekintetében az egyesület stratégiáját követtük, így programunkban a labdaérzékelés, a technikai alapok oktatása, a mozgáskoordináció fejlesztése volt fókuszban, amellett, hogy ennél a korcsoportnál a legfontosabb célunk a játék megszerettetése a gyerekekkel.
Játékosaink fejlesztéséhez további segítséget nyújtott az elmúlt időszakban  bevezetett plusz koordinációs edzés. Az edzéseink látogatottsága az egész félév során kiemelkedő volt. Minden programunkat húsz feletti létszámmal tudtunk megszervezni, ami bíztató a jövőt tekintve. Sok új játékos érkezett a csoporthoz, akik korábban nem jártak labdarúgó foglakozásokra, ezért, a többiekkel szemben, viszonylag nagy a technikai lemaradásuk. A tavasz folyamán mindenképpen el szeretném érni, hogy ők is utolérjék azokat a játékosokat, akikkel már hosszabb ideje együtt dolgozunk.
Ebben a korosztályban az ősszel négy alkalommal került megrendezésre az ún. „Bozsik Fesztivál”. Kettő csapattal neveztünk ezekre az eseményekre. Örömmel tölt el, hogy akár egy harmadik együttessel is pályára léphettünk volna, ami arra is visszacsatolás, hogy az U 9-esek szeretnek versenyezni és a BUSC közösségéhez tartozni” – számolt be honlapunknak a fiatal kollégánk.

(BUSC Média)