Regionális és térségi tornák, körzeti és megyei válogatott foglalkozások és természetesen a heti gyakorlások – bőven volt elfoglaltsága U11-eseinkenk az elmúlt hónapokban. A félévzárás kapcsán Bóta Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

– Az előző év júliusában kezdtük el a felkészülést kisebb létszámmal, aztán iskolakezdésre fokozatosan növekedett a létszám. Jelenleg 24 fős kerettel edzünk. Képzési céljaink megvalósítása négyhetes ciklusokban kidolgozott edzéstervek alapján történik. 1V1 elleni kisjátékokban a cselek, irányváltások, illetve az egyéni védekező mozgás gyakorlására helyeztük a hangsúlyt. Létszámazonos kisjátékokban a labda nélküli és labdával történő üres területbe való mozgások rögzülése. Létszám előnyös-hátrányos kisjátékoknál a labdatartás, valamint a labdabirtoklás váltásnál történő mozgások gyakorlása. A mérkőzésjátéknál az előzőekben felsoroltak alkalmazása, játékhelyzetek felismerése, posztok megtartása, játékosok együttműködése támadásban, védekezésben. Előrelépést abban szeretnénk elérni elsősorban, hogy a játékhelyzetet gyorsabban felismerjék és hatékonyabban megvalósítsák a gyerekek. Az edzéslátogatottságot megfelelőnek tartom. A gyakorlások túlnyomó részén 20 fölötti létszámmal dolgozunk. Kiemelt tehetségeink rendszeresen részt vesznek a tehetségközponti válogatott foglalkozásokon – mondta el oldalunknak csoportvezető kollégánk.

– Régiós Bozsik Tornán ősszel 8 alkalommal szerepeltünk. Erősebb mezőnyben is sikerült megvalósítani az edzéseken gyakoroltakat. Egyénileg és csapatban is tudatos megoldásokat alkalmaztak a gyerekek. A körzeti Bozsik Tornák alkalmával minden játékosnak lehetőséget biztosítottunk a versenyzésre. Ősszel öt ilyen rendezvényen szerepeltünk. Ezeken a mérkőzéseken kevesebb tudatos játék alakul ki, de úgy látom, hogy egyénileg jobb képességű játékosaink vannak, mint a többi résztvevő csapatban – folytatta az értkelést Bóta Csaba.

– Körzeti válogatott edzéseket kéthetente tartottunk, egy kétnapos őszi táborral egybekötve. Ezeken az foglalkozásokon 16-18 játékos vett részt. Klubunk sportolóin kívül 6-8 körzetünkbe tartozó gyerek is megjelent. Jó iramú, színvonalas edzéseket tudtunk tartani. Örömteli, hogy a 2012-es születésű játékosok közül 3-4 gyerek már szerepelt az U12-es Régiós Bajnokságban. Cél az, hogy tavasszal az említett gyerekek már az U12-es edzéseken vegyenek részt – zárta a beszámolóját a BUSC edzője.

(BUSC Média)