Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a végén majd mi örülhetünk háromgólos győzelemnek.

Az első félidőben támadójátékosaink elvétve találkoztak a labdával, jobbára a mi térfelünkön zajlott a játék. A vendégek veszélyes pontrúgásainál több ízben beugró kapusunknak, Filipánics Bálintnak köszönhettük csak, hogy érintetlen maradt a hálónk. Helyzetkihasználásunk azonban dicséretes, elég volt egy komolyabb lehetőséget kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt, amit Poráczki Rolandnak sikerült gólra váltania (1-0). A második félidőben Koltai Tibor révén tovább növeltük előnyünket (2-0), ami néhány antalfai játékosnál elszabadította az indulatokat, így emberhátrányba kerültek a Nivegy-völgyiek. Ekkor még mindig nem dőlt el a mérkőzés, ugyanis a hajrában büntetőből Csillag szépített (2-1). Ekkor félő volt, hogy megint pontosan ugyanúgy járunk, mint múlt héten Várpalotán, ahol szintén emberelőnyben kicsúszott a kezünkből a győzelem. Szerencsére most nem így történt, pár perccel a kapott gól után mi is tizenegyeshez jutottunk, amit Koltai értékesített (3-1), majd az utolsó percekben szintén ő volt eredményes (4-1), így 3 forduló után már másodszor jegyzett mesterhármast!

Ha nem is mindig szemet gyönyörködtető játékkal, de eredményes futballt játszottunk, ezzel tovább őrzi veretlenségét fiatal csapatunk a megyei első osztályban.

Utánpótlás-vezetőnk, Laurinyecz Ákos értékelése: „Az eddigi bajnoki mérkőzéseink közül a mai nap játszottunk a leggyengébben. A találkozó alatt a jó erőkből álló és egységes Szentantalfa nagy nyomás alatt tartotta a kapunk, ám igazán nagy helyzetet, találatukon kívül, nem tudtak kialakítani. Csapatunk eredményes kontrajátékának és Koltai Tibor gólérzékenységének köszönhetően újra itthon tartotta a három pontot! Külön öröm számunkra, hogy hazai környezetben mutatkozhatott be a felnőttek között 17 éves védőnk, Plander Zalán.”

BUSC–Szentantalfa 4-1 (1-0)

Balatonfüred. Jv.: Vass-Vámosi V. Balatonfüredi USC: Filipánics – Knausz, Szente, Rápó (Hideghéti), Török, Koltai, Radács (Kovácsfi), Poráczki, Szücs (Plander), Nagy D., Takács. Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Dombi, Bertalan, Nagy Zs., Molnár K., Szigeti, Molnár B. (Fischer), Szűcs, Csillag, Stadler, Németh B. Edző: Fischer Norbert.
Gólszerzők: Koltai (3), Poráczki, ill. Csillag.
Kiállítva: Szigeti (61., Szentantalfa NVSE).