Ha egyesületünk esetében van értelme derbikről beszélni, akkor a szomszédos Tihany elleni összecsapások, márcsak a két település labdarúgó múltjának ismeretében is izgalmasak. Ezúttal a Balatonarácsi Utánpótlás Központ adott helyt a csapatok mérkőzésének.

Balatonfüredi USC–Tihanyi FC 1–4 (0–1)

Balatonfüred, 200 néző. Játékvezető: Győry P., asszisztensek: Bánki N., Kovács B.

Balatonfüredi USC: Haracsek – Szente, Török, Koltai (Juhász), Radács (Babos), Takács (Pataki), Poráczki, Kovácsfi (Szücs), Tarnai, Simon, Nagy D.

Tihanyi FC: Illés (Ágos) – Dévényi, Németh K., Fehér, Henn, Sudár M., Vojnity (Sudár Á.), Nemes Á., Szücs, Barcza (Kovács Á.), Nemes G. (Marton).

Gólszerzők: Babos, ill. Nemes G., Nemes Á., Sudár M., Barcza.

Kiállítva: Horváth B. (45., Tihanyi FC).

Szépszámú érdeklődő előtt, kiváló időben és játéktéren került sor a szomszédvári örök rangadóra. A mérkőzés kezdőrúgását a 100 éves jubileumát idén ünneplő füredi labdarúgás ikonikus alakja, Rózsa Lajos végezte el. Az első fél órát a füredi fiatalok uralták, de három ziccerüket is elhibázták. Aztán jöttek a vendégek. Előbb Nemes 15 méterről leadott lövését tornázta ki a jobb alsó sarok elől Haracsek, de a 37. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, mikor is egy bal oldali szabadrúgást követően Sudár 8 méterről a hazai kapu bal sarkába helyezte a labdát. 0 – 1. A félidő utolsó percében a kispadról állította ki a hevesen reklamáló Horváth Botondot a játékvezető. A szünetben megrendezett 11-es rúgó versenyt a helyi Antal Márk nyerte, aki jutalmul díjat vehetett át Gujdár Sándortól, az egykori sokszoros magyar válogatott kapustól. Fordulás után gyorsan három gólosra növelte előnyét a gólerősen játszó Tihany. Előbb Barcza lépett ki a helyi védők közül és a léc alá lőtt ( 0 – 2 ), majd Nemes Gergő a kapust is kicselezve passzolta a hálóba a labdát ( 0 – 3 ). A hajrában egy kezezést követő 11-est biztosan értékesített ugyan Babos ( 1-3), de érkezett a vendégek válasza, Nemes Á. 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot ( 1-4).

Összességében a fürediek a mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a jobb játékerőt képviselő Tihanynak, de a vendégek kapu előtti jóval nagyobb határozottsága eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. A mérkőzés ideje alatt nagy kondérban rotyogott a pörkölt, s a lefújást követően össznépi , barátságos falatozás következett. A szomszédvári rangadóról így még a vesztesek is kellemes élményekkel távoztak.

Jók: a helyi szakácsok és Haracsek, Kovácsfi, Simon, ill. az egész Tihany.

(BUSC Média/Burka Tibor)