November közepe ellenére napsütésés időjárás, igazi meccshangulat és több száz néző fogadta a Perutz Stadionban pályára lépő csapatunk a forduló rangadóján. A nagy múltú ellenfelünk elleni pontszerzéssel, esetleges győzelemmel felnőtt gárdánk elléphetett volna közvetlen riválisától a tabellán, stabilizálva helyünket a dobogón.

A BUSC két ígéretes lehetőségével indult a mérkőzés, az ötödik percben Koltai Tibor léc alá tartó lövését tolta fölé Varga, aki egy perccel később Radács Bálint fejesénél még nagyobb bravúrt mutatott be. A pápai kapust a későbbiekben is sokat foglalkoztatták, mégis a Perutz került előnybe: a 25.percben Szente Dávid röviden hazatett labdájára Varga Bence csapott le, aki becsúszva juttatta a hálóba a labdát (1-0.) A 33.percben szép támadást vitt végig a Pápa, Horváth passzát Ruzsás húzta rá, a labda centikkel gurult a jobb kapufa mellé. A 38.percben két alkalommal is fogta Fortuna a Perutz kezét, előbb éles szögből Koltai találta el a jobb kapufát, a kipattanót pedig Kovácsfi belsőzte a bal lécre. Az első félidő lezárásaként Koltai bal alsóba tartó tekerését tolta ki Varga. A második félidőben is csapatunk játszott veszélyesebben, sorra jöttek a lehetőségek, de vagy Varga védett vagy az utolsó passzokba hiba csúszott. A pápaiak a 74.percben büntették meg a sok elpuskázott lehetőséget, Ruzsás lőtt nagy erővel a bal felsőbe, Filipánics kapus csak beleérni tudott 2-0. A 79.percben Cser próbálkozása zúgott el a keresztléc felett, a maradék időben több helyzet egyik térfélen sem alakult ki.

Laurinyecz Ákos értékelése:

„A jövőben törekednünk kell arra, hogy minél kevesebb egyéni hibával futballozzunk. Tudatosan adtuk át a területet ellenfelünknek, alapvetően az ellentámadásokból szerettünk volna eredményesek lenni. A mérkőzésen több ziccert is kialakítottunk, ám ezek rendre kimaradtak. Ezzel szemben a hazai együttes könyörtelenül kihasználta a védelmünk megingásait, amivel megérdemelten nyerték meg a találkozótt.”

Pápai Perutz–BUSC 2-0 (1-0)

Pápa, 400 nézö.. Jv.: Kocsis A. Pápai Perutz FC: Varga P. – Rozman, Ruzsás (Farkas Á.), Cser, Horváth T., Szántó (Tihanyi), Nagy B., Gajdosi, Pető, Varga B. (Bolla), Bognár (Farkas B.). Edző: Kun Szabó Attila.
Balatonfüredi USC: Filipánics – Knausz, Takács, Szente, Török, Boda (Bene), Koltai, Radács, Kovácsfi (Hideghéti), Poráczki, Nagy D. (Karli).

(Pápai Médiacentrum, BUSC Média)